*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Er zijn levende bacteriën in het vuil die ons daadwerkelijk gelukkiger en minder angstig maken

0

Tuinders weten dat het het beste is: tijd in de tuin geneest hun geest en ziel, verlicht stress en verbetert de stemming. Maar denk er eens over na: je speelde als kind ook graag in de modder!

Honden zijn er dol op!

Dus wat is er zo magisch aan? Wetenschappers bleven wijzen op de mogelijkheid dat vuil onze serotoninespiegel verhoogt en zo helpt bij depressie, maar het geheim werd per ongeluk ontdekt!

Er is namelijk gevonden dat een bacteriestam in het vuil, Mycobacterium vaccae, de angst vermindert en de cognitieve functie verbetert.

In 2004 publiceerde Mary O’’Brien, een oncoloog in het Royal Marsden Hospital in Londen, een paper met haar bevindingen. Ze gebruikte de onschadelijke bodembacteriën bij longkankerpatiënten om hun symptomen te verlichten en hun immuunsysteem te versterken, maar na verloop van tijd merkte ze dat het “de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk verbeterde”.

Ze ervaarden minder pijn en misselijkheid en voelden zich gelukkiger en in een beter humeur.

Deze bevindingen moedigden Christopher Lowry, een neurowetenschapper aan de Universiteit van Bristol in Engeland, aan om meer onderzoek te doen.

Hij injecteerde muizen met M. vaccae en ontdekte dat hun cytokineniveaus die uiteindelijk serotonine produceren hoger waren. Hij legde uit dat de bacterie ‘exact hetzelfde effect had als antidepressiva’.

In een afzonderlijke observatie voerden Dorothy Matthews en Susan Jenkins, aan The Sage Colleges in New York, muizen kleine pindakaasbroodjes gemengd met vuil. De muizen waren in staat zich te concentreren en helderder te denken tijdens het navigeren door een doolhof, hun angstniveaus namen af ​​en de effecten hielden tot 3 weken aan!

Matthews voegde toe:

“Tuinders inhaleren deze bacteriën terwijl ze in de grond graven, maar ze komen ook M. vaccae tegen in hun groenten of wanneer de grond in hun huid snijdt … Uit ons onderzoek kunnen we zeggen dat het absoluut goed is om buiten te zijn – het is goed om contact hebben met deze organismen.

Het is interessant om te speculeren dat het creëren van leeromgevingen in scholen met tijd in de buitenlucht waar M. vaccae aanwezig is, de angst kan verminderen en het vermogen om nieuwe taken te leren kan verbeteren. ”

Dus waar wacht je op? Ga naar buiten en rol rond in de modder, maak een wandeling in het wild of bezoek het buurtpark en je zult waarschijnlijk wat M. vaccae tegenkomen.

Als je een tuin hebt, kweek dan wat voedsel, want Lowry zegt dat je de gezonde bacterie ook rechtstreeks uit het voedsel kunt halen:

“Je kunt mycobacteriën ook binnenkrijgen via waterbronnen of door planten te eten – sla of wortels die je uit de tuin plukt.

Een spinazieplant met drie tot vier bladeren bevat meer dan 800 soorten bacteriën. ”

Verbazingwekkend!

Bronnen:

blog.nwf.org
qz.com
www.discovermagazine.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close