*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Eet meerdere maaltijden met 30-45 gram eiwit per dag voor extra spieropbouw

0

Eiwit is onmisbaar voor de opbouw van spieren. Al lange tijd worden er vele onderzoeken verricht naar hoeveel eiwitten je moet eten, verdeeld over welk aantal maaltijden, om de optimale spieropbouw te kunnen creëren. Dat een totale hoeveelheid eiwitten van 1,7 tot 2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag optimaal is voor spieropbouw, is inmiddels duidelijk. Maar het is ook zeer belangrijk in hoeveel verschillende maaltijden je deze eiwitten binnen krijgt.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je verschillende maaltijden per dag eet die als eiwitrijk worden aangemerkt, en daarmee zo’n 30 tot 45 gram eiwitten bevatten, je meer spiermassa opbouwt. Door meer eiwitten per maaltijd te eten zul je niet meer spiermassa opbouwen. Door meer maaltijden te eten met veel eiwitten, zul je wel meer spiermassa opbouwen.

Het betreffende onderzoek betrof 1081 volwassenen in de leeftijd van 55 tot 80 jaar. Er werd gekeken hoeveel kracht de proefpersonen konden ontwikkelen op de leg-extensionmachine. Met scans werd bovendien gemeten hoeveel spiermassa de proefpersonen in hun benen hadden. In onderstaande grafiek zie je de hoeveel kracht en spiermassa de proefpersonen hadden. De proefpersonen werden daarbij onderverdeeld in 2 groepen.

Groep 1: deze groep at 2 eiwitrijke maaltijden per dag met 30 tot 45 gram eiwitten
Groep 2: deze groep at 1 eiwitrijke maaltijd per dag met 30 tot 45 gram eiwitten

groups

Er is duidelijk te zien dat de groep personen die twee eiwitrijke maaltijden per dag at meer spiermassa en meer kracht had. De verschillen waren groot. De hoeveelheid kracht en spiermassa bij 1 eiwitrijke maaltijd meer, was meer dan 3 keer zo groot!

Dit onderzoek maakt duidelijk dat het zeker is aan te raden om bij elke maaltijd voldoende eiwitten binnen te krijgen. Wie evenveel maaltijden binnen krijgt in 1 maaltijd, behaalt lang niet hetzelfde effect als diegene die evenveel eiwitten verspreid over meerdere maaltijden binnen krijgt. Wanneer je even veel eiwitten binnen krijgt in 1 maaltijd is het effect minder groot. Zorg er dus voor dat je bij elke maaltijd voldoende eiwitten eet! Dan zul je vanzelf in kracht en spiermassa toenemen.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close