*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Eet matig’ geen effectief dieetadvies

0
Het matigen van portiegroottes is een van de belangrijkste tips voor mensen die af willen vallen. ‘Gematigd’ blijkt echter alles behalve een maat.
Uit een combinatie van online-onderzoek en experimenten blijkt dat het advies om te matigen met voeding voor vele interpretaties vatbaar is.

Onderzoekers van de University of Georgia vroegen aan in totaal ruim 500 mensen wat zij onder ‘gematigd’ verstaan. Uit de eerste twee delen van de studie bleek dat voor veel mensen ‘matige consumptie’ meer is dan wat ze eigenlijk zouden moeten eten. Uit het derde deel kwam naar voren dat voor veel mensen ‘gematigd’ meer is dan ze al eten.

Hoe meer je van een bepaald voedingsmiddel houdt, hoe meer je vindt dat je er ‘met mate’ van mag eten

Persoonlijke voorkeuren
Verder ontdekten de onderzoekers dat de definitie van matig samenhangt met de persoonlijke voorkeur voor het voedingsmiddel. “Hoe meer je van een bepaald voedingsmiddel houdt, hoe meer je vindt dat je er ‘met mate’ van mag eten”, aldus onderzoeker Michelle vanDellen

“‘Met mate’ is een relatief begrip,” legt vanDellen uit. “Als mensen praten over het matigen van hun eten geeft dat geen duidelijke, concrete manier over hoe ze hun gedrag aan moeten passen. Of je nou dik of dunt bent, iedereen kijkt door zijn eigen objectieve lens.”

Nieuwe trend
Deze studie sluit aan bij een toenemend aantal onderzoeken waaruit blijkt dat mensen portiegroottes niet goed in kunnen schatten. Dat er steeds meer organisaties zijn die pleiten voor ‘met mate’ eten, baart vanDellen zorgen. “De nieuwe trend is dat mensen zeggen dat diëten niet werken, maar dat je gematigd moet eten. Deze overtuiging wordt steeds populairder maar gaat er wel vanuit dat mensen zelf goed kunnen beoordelen wat een goede hoeveelheid is. Dat is dus niet het geval.”

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close