*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Een dieet met veel suiker kan de darmen beschadigen en het risico op colitis verhogen

0

Muizen die een dieet met veel suiker kregen, ontwikkelden een verergerde colitis, een soort inflammatoire darmaandoening (IBD), en onderzoekers die hun dikke darm onderzochten, vonden meer bacteriën die de beschermende slijmlaag van de darm kunnen beschadigen.

“Colitis is een groot probleem voor de volksgezondheid in westerse landen”, zegt Hasan Zaki, Ph.D., die de studie leidde die in de huidige Science Translational Medicine verschijnt. “Dit is erg belangrijk vanuit het oogpunt van de volksgezondheid.”

Colitis kan aanhoudende diarree, buikpijn en rectale bloeding veroorzaken. Het aantal Amerikaanse volwassenen dat lijdt aan IBD (waaronder de ziekte van Crohn) is volgens de Centers for Disease Control and Prevention gestegen van 2 miljoen in 1999 tot 3 miljoen in 2015. Bovendien begint colitis op te duiken bij kinderen, die er historisch gezien niet aan leden, zegt Zaki, een UT Southwestern professor in pathologie.

Omdat de ziekte veel vaker voorkomt in westerse landen, hebben onderzoekers gekeken naar het westerse dieet – rijk aan vet, suiker en dierlijke eiwitten – als een mogelijke risicofactor, zegt Zaki. Hoewel vetrijke diëten IBD veroorzaken, is de rol van suiker controversiëler, zegt hij.

Deze nieuwe studie wijst erop dat suiker – met name de glucose die wordt aangetroffen in fructoserijke glucosestroop, ontwikkeld door de voedingsindustrie in de jaren zestig en vervolgens in toenemende mate wordt gebruikt om frisdranken en ander voedsel te zoeten – als hoofdverdachte. “De incidentie van IBD is in dezelfde periode ook toegenomen in westerse landen, vooral onder kinderen”, aldus de studie.

UT Southwestern-onderzoekers voerden muizen zeven dagen lang een oplossing van water met een concentratie van 10 procent van verschillende voedingssuikers – glucose, fructose en sucrose. Ze ontdekten dat muizen die ofwel genetisch vatbaar waren voor het ontwikkelen van colitis, of muizen die een chemische stof kregen die colitis veroorzaakt, ernstiger symptomen ontwikkelden als ze voor het eerst suiker kregen.

De onderzoekers gebruikten vervolgens gensequencing-technieken om de soorten en prevalentie van bacteriën te identificeren die in de dikke darm van muizen werden aangetroffen vóór en na het ontvangen van hun suikerregime. Na zeven dagen suikerbehandelingen te hebben gekregen, vertoonden degenen die sucrose, fructose en – vooral – glucose kregen, volgens de studie significante veranderingen in de microbiële populatie in de darm.

Bacteriën waarvan bekend is dat ze slijmafbrekende enzymen produceren, zoals Akkermansia, werden in grotere aantallen aangetroffen, terwijl sommige andere soorten die als goede bacteriën werden beschouwd en die vaak in de darm worden aangetroffen, zoals Lactobacillus, minder vaak voorkomen.

De onderzoekers zagen aanwijzingen voor een verdunning van de slijmlaag die het slijmvlies van de dikke darm beschermt en tekenen van infectie door andere bacteriën. “De slijmlaag beschermt het darmslijmvlies tegen infiltratie van de darmmicrobiota”, legt de studie uit. “Een grotere hoeveelheid slijmafbrekende bacteriën, waaronder Akkermansia muciniphila en Bacteroides fragilis, bij met glucose behandelde muizen is daarom een ​​potentieel risico voor de darmslijmbarrière.

“Door de erosie van de slijmlaag bevonden darmbacteriën zich dicht bij de epitheellaag van de dikke darm bij met glucose behandelde muizen”, vervolgt de studie. “Het doorbreken van de epitheliale barrière is de belangrijkste initiërende gebeurtenis van darmontsteking.”

Hoewel glucose het grootste effect had, “veranderden alle drie de eenvoudige suikers de samenstelling van de darmflora grondig”, meldt het onderzoek. Eerdere studies hebben aangetoond dat de darmmicrobiota van zowel mensen als muizen snel kan veranderen bij een verandering in het dieet. “Uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat je echt op je eten moet letten”, zegt Zaki.

Na het vinden van veranderingen in de darmmicrobiota bij met suiker gevoede muizen, voerden de onderzoekers uitwerpselen van de met suiker behandelde muizen naar andere muizen. Die muizen ontwikkelden een slechtere colitis, wat suggereert dat glucose-geïnduceerde gevoeligheid voor colitis kan worden overgedragen samen met de destructieve darmmicrobiota van aangetaste dieren.

Zaki zegt dat hij nu van plan is te onderzoeken of en hoe hoge suikerinname de ontwikkeling van andere ontstekingsziekten beïnvloedt, zoals obesitas, leververvetting en neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer.

Bronnen: UT Southwestern Medical Center

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat