*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Eén arm trainen heeft twee keer zoveel voordelen

0

Nieuw onderzoek van de Edith Cowan University (ECU) heeft aangetoond dat het trainen van de ene arm de kracht kan verbeteren en spierverlies in de andere arm kan verminderen – zonder deze zelfs maar te bewegen.

De bevindingen zouden kunnen helpen bij het aanpakken van spierverspilling en krachtverlies die vaak optreden bij een geïmmobiliseerde arm, zoals na een blessure, door excentrische oefeningen op de andere arm te gebruiken.

Bij excentrische oefeningen wordt de samentrekkende spier langer, zoals bij het langzaam laten zakken van een halter, op een stoel zitten of naar beneden lopen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat deze oefeningen effectiever zijn bij het kweken van spieren dan concentrische oefeningen, waarbij spieren korter worden, zoals bij het optillen van een halter of het lopen op trappen.

Een nieuwe manier van denken

ECU’s Professor Ken Nosaka van de School of Medical and Health Sciences maakte deel uit van de internationale studie en zei dat de bevindingen conventionele revalidatiemethoden uitdagen en de resultaten zouden kunnen verbeteren voor patiënten na een blessure en een beroerte.

“Ik denk dat dit de manier kan veranderen waarop we revalidatie benaderen voor mensen die tijdelijk het gebruik van een arm of een been hebben verloren”, zei professor Nosaka.

“Door meteen te beginnen met revalideren en te oefenen in het niet-beschadigde lidmaat, kunnen we spierschade voorkomen die wordt veroorzaakt door inspanning in het andere lidmaat en ook kracht opbouwen zonder het te bewegen.”

Het tegenovergestelde effect

Bij het onderzoek waren 30 deelnemers betrokken bij wie één arm gedurende vier weken minimaal acht uur per dag geïmmobiliseerd was. De groep werd vervolgens in drieën gesplitst, waarbij sommigen geen oefeningen deden, sommigen een mix van excentrische en concentrische oefeningen en de rest alleen excentrische oefeningen.

Professor Nosaka zei dat de groep die een zware halter gebruikte om alleen excentrische oefeningen uit te voeren op hun actieve arm, een toename in kracht en een afname van spieratrofie of verspilling in hun geïmmobiliseerde arm vertoonde.

“Deelnemers die excentrische oefeningen deden, hadden de grootste toename in kracht in beide armen, dus het heeft een zeer krachtig cross-transfer effect”, zei hij.

“Deze groep had ook maar twee procent spierverlies in hun geïmmobiliseerde arm, vergeleken met degenen die niet trainden en 28 procent spierverlies hadden.

“Dit betekent dat voor die mensen die niet sporten, ze al die spieren en kracht weer moeten terugwinnen.”

Toekomst van revalidatie

Professor Nosaka zei dat hij van plan is het onderzoek verder uit te breiden naar andere armspieren en bewegingen.

“In deze studie hebben we ons gericht op de elleboogflexoren, aangezien deze spier vaak als model wordt gebruikt om de effecten van immobilisatie op kracht en grootte te onderzoeken, en het is natuurlijk een belangrijke spier voor armbewegingen”, zei hij.

“In de toekomst hopen we te bekijken hoe excentrische oefeningen de motorische functie, beweging en fijne spiercontrole kunnen helpen verbeteren, wat vooral belangrijk is voor patiënten met een beroerte en revalidatie.”

Professor Nosaka zei ook dat dit type training nuttig is voor atleten die eerder kunnen beginnen met herstel na een blessure.

Bronnen: Edith Cowen University, Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat