*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Drie van de gezondste fruitsoorten ter wereld

0

Groenten en fruit hebben unieke fytonutriëntenprofielen die hen hebben geholpen om stormen en roofdieren te overleven en ziekten te weerstaan. In feite zijn fytonutriënten de belangrijkste verbindingen die door planten worden gebruikt om allerlei soorten bedreigingen voor hun systeem af te weren.

Sommige planten ontwikkelen bijvoorbeeld een bittere smaak om kauwende insecten af ​​te weren. Veel fytonutriënten eten is een manier waarop mensen kunnen meeliften op de afweerstoffen van planten en beter bestand kunnen worden tegen bedreigingen voor ons systeem, zoals ziekte, verwonding en infectie.

Groenten versus fruit: kent u het verschil?

Wist je dat paprika’s eigenlijk fruit zijn? Dat geldt ook voor pompoenen, tomaten, snijbonen, aubergines en nog veel meer voedingsmiddelen waarvan je dacht dat het groenten waren.

Een vrucht is een zaaddragende structuur die ontstaat uit de eierstok van een bloeiende plant, terwijl groenten alle andere plantendelen zijn, zoals wortels, bladeren en stengels. Volgens deze definitie van fruit zijn hier drie van de gezondste, meest voedzame die je kunt eten.

Een slimme manier om jezelf te beschermen tegen schadelijke stoffen

Een grote rode paprika bevat 349% van je ADH voor vitamine C. We kunnen echt geen genoeg krijgen van deze krachtige antioxidant, vooral omdat het verband houdt met het coronavirus.

Ten eerste kunnen we ijzer niet opnemen zonder voldoende vitamine C in ons systeem. Ten tweede kunnen we zonder dit geen collageen produceren. Dit is een belangrijke reden waarom rokers sneller ouder beginnen te lijken – roken put vitamine C uit in het lichaam, waardoor de synthese van collageen afneemt.

Al deze vitamine C in rode paprika’s helpt ons te beschermen tegen schade door vrije radicalen – de slingers en pijlen in onze omgeving veroorzaakt door gifstoffen die onze cellen beschadigen en het DNA veranderen op manieren die kanker kunnen veroorzaken. Antioxidanten beschermen ons ook tegen schade door de zon en helpen onze ogen gezond te houden.

Rode paprika’s zijn ook rijk aan een fytonutriënt en antioxidant, lycopeen genaamd – die helpt bij het voorkomen van veel vormen van kanker, vooral long- en prostaatkanker. Rode paprika’s bevatten ook veel vitamine B6 en bevatten 100% van onze ADH voor vitamine A, wat zo belangrijk is voor onze ogen, samen met luteïne en, zeaxanthine, twee belangrijke fytonutriënten voor de ogen (maar niet zoveel als oranje paprika’s) ).

Gebruik ze met grasgevoerde boter of maak een saladedressing met extra vergine olijfolie om ervoor te zorgen dat je al deze in vet oplosbare vitamine A opneemt.

Een heerlijke manier om je ogen en huid gezond te houden

Pompoenen zijn een van de gezondste vruchten die er zijn. Zelfs hun zaden en de pure etherische oliën die eruit worden gewonnen, hebben krachtige voedingsstoffen en bestanddelen die zoveel voordelen voor de gezondheid hebben.

Een kopje gekookte pompoen bevat 245% oog-voedende vitamine A, 19% van de ADH voor vitamine C en bijna 1/5 van onze dagelijkse behoefte aan moeilijk te krijgen kalium, 10% van onze vitamine E-behoeften, en 11% van onze ADH voor B6 en magnesium.

Pompoen is vooral goed voor de ogen, zoals veel oranje groenten. Het is rijk aan fytonutriënten zoals bètacaroteen en is een van onze rijkste bronnen van luteïne – die ons beide helpen beschermen tegen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

Omdat het zo rijk is aan vitamine A, E en C, is het ook geweldig voor de huid en helpt het de collageensynthese te bevorderen. Om deze reden is het verstandig om pompoen toe te voegen aan een groentestoofpot om de collageensynthese echt te bevorderen.

Super prostaat- en spijsverteringsbescherming

Grapefruit is niet alleen rijk aan vitamine A en C, het bevat ook een overvloed aan antioxidanten zoals lycopeen en limoneen die krachtige kankerbestrijders zijn. Nogmaals, lycopeen is een carotenoïde van fytonutriënten en roze grapefruit (niet wit) is een vrucht (samen met lycopeenrijke tomaten, abrikozen, roze grapefruit, watermeloen, papaja en guave), waarvan is bewezen dat ze het risico van mannen op het ontwikkelen van prostaatkanker helpen verminderen .

In een recent onderzoek onder 130 mannelijke prostaatkankerpatiënten en 274 mannelijke controlepatiënten hadden degenen die de meest lycopeenrijke groene thee consumeerden en de meest lycopeenrijke producten aten een 86% verlaagd risico op prostaatkanker.

Dus, zoals je kunt zien, mag de kracht van goede voeding nooit worden onderschat.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close