*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dit doet de hele dag zitten met je achterste

0

We weten het ondertussen: zitten is het nieuwe roken. We doen er ons lichaam geen plezier mee wanneer we de hele dag op een bureaustoel vertoeven. Maar hoe ‘zit’ het eigenlijk met dat zitvlak zelf?

Tijdens je toilet- of drinkpauze merk je het waarschijnlijk wel: je achterste voelt een beetje stijf aan. Of misschien merkte je tijdens een sluikse blik in de spiegel wel op dat die billen wat minder strak zijn. Helaas is dat niet enkel de verbeelding, want waar je vingers de nodige (type-)oefeningen krijgen tijdens het werk, zit je derrière – letterlijk – de hele dag stil.

Glutenstaking

Nee, het heeft niets te maken met het feit dat je billen platgedrukt worden. Wél dat je zitvlak gewoon niet aan het werk gezet wordt. Als je een hele dag neerzit, gaan je gluten (de spieren in je billen) spontaan in staking. De spieren vergeten als het ware wat ze precies moeten doen, en zullen de impact van stappen en lopen minder goed opvangen, waardoor je knieën, heupen en onderrug zwaarder belast zullen worden.

De vorm verandert

Maar dat is nog niet alles. Als je jarenlang een zittende job uitoefent, kan zelfs de vorm van je bips veranderen. En dat is meestal niet in de positieve zin. Denk: minder spierdefinitie en minder stevig. Bovendien blokkeer je door te zitten gedeeltelijk de bloedtoevoer naar je billen, waardoor je cellulite kan ontwikkelen.

Wat kan je doen?

Uiteraard kan je ook zelf iets ondernemen om dit proces tegen te gaan. Ten eerste is het belangrijk dat je een goede zithouding hebt, om je rug zoveel mogelijk te ontlasten. Daarnaast is regelmatig sporten een goede manier om de gedane schade om te keren. Zeker beenoefeningen waarbij de gluten worden aangesproken, zoals een brug, maar ook lunges en squats zijn ideaal om je achterste weer wakker te schudden.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close