*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dik zijn mag weer, maar wat zegt de wetenschap?

0

Uitgemergeld zijn of afgetraind, het hoeft niet meer. Op social media wemelt het tegenwoordig van ‘mensen die van zichzelf houden, zoals ze zijn’. Onder de hashtag #bodypositivity tonen vrouwen hun volle figuur, cellulitis en andere afwijkingen van het oude schoonheidsideaal vol trots. De wetenschap geeft ze deels gelijk, want hoewel dik zijn natuurlijk ongezond is, zitten er aan eindeloos diëten ook nadelen.

In het boek VET van Mariëtte Boon, internist in opleiding in het Leids Universitair Medisch Centrum en professor Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog in het Erasmus MC, staat onder meer: “Strenge diëten, die daarna niet gepaard gaan met een gedragsverandering naar een gezond eet- en leefpatroon, kunnen zelfs als een bijdragende factor voor obesitas beschouwd worden.”

Studie
Uit een studie naar de deelnemers van de Amerikaanse variant van tv-programma ‘Obese’ blijkt bovendien niet alleen dat de meeste kilo’s er een aantal jaar na het crash-dieet weer aanzitten, maar ook dat de ruststofwisseling zo’n 700 kcal lager ligt dan voordat ze op dieet gingen. Na correctie voor leeftijd en gewicht bleek die verbranding nog steeds 500 kilocalorieën minder dan bij mensen die nooit een streng dieet volgden. Je zou dus dagelijks 35 minuten extra moeten hardlopen, om op gewicht te blijven.

Levenslang
“Die mensen hebben echt levenslang”, legt professor Liesbeth van Rossum uit aan RTL Nieuws. “Als er twee mensen zijn van 70 kilo, waarvan de een ooit 140 kilo woog, moet die ex-140’er altijd meer bewegen om het gewicht te behouden. En dat is gewoon bijna topsport. In sommige gevallen is het dan inderdaad beter om je lichaam te accepteren hoe het is, want als je heel gestrest bent over je lichaam kan dat averechts werken op het gewicht. Bovendien zorgen die stresshormonen voor buikvet en snacktrek.”

Bronnen:

RTL Nieuws

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close