*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Dieet- en ontstekingsziekten: Uit onderzoek blijkt dat intermitterend vasten helpt om ontstekingen te verminderen

0

Een recent onderzoek van de Icahn School of Medicine in Mount Sinai in New York wees uit dat intermitterend vasten – een dieetcyclus waarbij periodes zonder voedsel worden gevolgd door periodes van onbeperkt eten – de ontsteking in het lichaam kan verminderen. Dit vermindert mogelijk het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals diabetes, multiple sclerose en het inflammatoire darmsyndroom.

De link tussen ontsteking en intermitterend vasten

Ontsteking is een belangrijk onderdeel van de immuunrespons van het lichaam, vooral wanneer het wordt verwond of wordt aangevallen door ziekteverwekkers. Tijdens een ontsteking geneest en herstelt het immuunsysteem beschadigde weefsels, of signaleert het antilichamen om schadelijke virussen en bacteriën te bestrijden.

Als de ontsteking echter te lang aanhoudt, wordt het een zogenaamde chronische ontsteking. Het kan tot verschillende ziekten leiden, zoals beroerte en reumatoïde artritis.

In de studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell, keken de onderzoekers naar het verband tussen iemands dieet en ontsteking. Ze testten 12 mensen met gezonde gewichten en vroegen hen om een ​​tweedaags dieet te volgen. Op de eerste dag mochten de deelnemers tussen 12.00 uur en 15.00 uur en vanaf 20.00 uur niets eten. dezelfde dag tot 15.00 uur de volgende dag. De onderzoekers namen om 15.00 uur bloedmonsters voor circadiane variatie. op beide dagen.

Het team ontdekte dat vasten leidde tot een aanzienlijke daling van monocyten, witte bloedcellen die ontstekingen bevorderen en de immuunrespons van het lichaam bevorderen. Deze cellen worden geproduceerd in het beenmerg en komen vervolgens in de bloedbaan, goed voor tot wel 10 procent van de witte bloedcellen in omloop. Tijdens het vasten worden iemands inname van koolhydraten en eiwitten verlaagd en worden zijn cellulaire energieniveaus verlaagd. Deze beïnvloeden bepaalde routes die de afgifte van monocyten remmen. Het team merkte ook op dat het vasten de genactiviteit en genexpressiepatronen wijzigt die verband houden met auto-immuunziekten.

“We gebruiken ze om te ontdekken of iemand ziek is en er zijn cijfers die als normaal worden beschouwd”, zegt hoofdauteur Miriam Merad. ‘Mensen met een infectie hebben grote aantallen. Wat we hier zagen is een zeer sterke daling van monocyten. ‘

Voor hoofdauteur Stefan Jordan is het ontstekingsremmende effect van vasten iets met een aanzienlijk potentieel.

“Gezien het brede spectrum van ziekten die worden veroorzaakt door chronische ontstekingen en het toenemende aantal patiënten dat door deze ziekten wordt getroffen, is er een enorm potentieel om de ontstekingsremmende effecten van vasten te onderzoeken,” voegde hij eraan toe.

Een belangrijke boosdoener van ontstekingsziekten

De bevindingen in de studie benadrukken ook het verband tussen voedingspatronen en hoe deze ontstekingen veroorzaken.

Vooral deskundigen hebben opgemerkt dat te veel eten een aanjager is van chronische ontstekingen.

“We vullen voortdurend teveel aan en dat leidt dan tot wat ik inflammatoire routes zou noemen”, legt Kristin Kirkpatrick uit, een voedingsdeskundige bij het Cleveland Clinic Wellness Institute, die geen deel uitmaakte van het onderzoek.

Een eerdere studie van de Universiteit van Oslo bevestigt deze link. In het rapport concludeerde het team dat te veel eten de immuunrespons van een persoon verhoogt, wat leidt tot chronische ontstekingen in het lichaam – een voorloper van veel chronische ziekten. (Gerelateerd: de subtiele aanwijzingen die te veel eten beïnvloeden.)

Vasten daarentegen helpt de immuungezondheid te verbeteren. Een onderzoeksteam van de Yale School of Medicine onthulde de aanwezigheid van een verbinding genaamd B-hydroxybutyraat of BHB tijdens vasten. In hun rapport, gepubliceerd in Nature Medicine, zei het team dat BHB een deel van het immuunsysteem dat betrokken is bij ontstekingsziekten direct kan remmen. Afgezien van vasten, produceert het lichaam BHB tijdens een dieet, intensieve training en caloriebeperking.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close