*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Deze vruchten kunnen de strijd tegen obesitas keren

0

Blauwe druiven en appelsienen: apart zijn ze lekker en gezond, maar combineer ze en ze zouden wel eens het tij tegen obesitas kunnen keren. Dat heeft recent onderzoek uitgewezen.

Een team wetenschappers van Warwick University voerde een onderzoek uit naar twee bestanddelen in de vruchten. Enerzijds keken ze naar trans-resveratrol, wat zich in de schil van blauwe druiven bevindt, en anderzijds ging het om hesperetine, wat gevonden kan worden in sinaasappelen.

De onderzoekers combineerden deze twee bestanddelen in een pil en gaven deze acht weken lang aan mensen met overgewicht tussen de 18 en de 80 jaar. Er waren twee groepen: een die de echte pil kreeg, en een controlegroep die enkel placebo’s ontving. Alle proefpersonen moesten de pil innemen, maar mochten voor de rest niets veranderen aan hun dieet.

De effecten waren niet min: na acht weken vertoonde de groep met de echte pil lagere glucoseniveaus, een betere insulinewerking, betere aders en minder irritatie van de bloedvaten. Het resultaat was ongeveer hetzelfde als zes maanden na een maagverkleining. In de studie bleek de combo zelfs meer effectief dan bepaalde medicijnen die gebruikt worden om diabetes type 2 te behandelen.

Maar voor je een grote voorraad appelsienen en druiven inslaat: de wetenschappers benadrukken dat het belangrijk is om voorlopig de gangbare behandelingen te volgen. “Het is een enorm positief en indrukwekkend resultaat, maar er is meer onderzoek nodig om te kijken hoe we deze combo kunnen inpassen in het dagelijkse leven.”

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close