*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De vergeten kunst van Squatting: een tegengif voor schade aan ons lichaam veroorzaakt door te zitten?

0

De uitvinding van de stoel was echt een totale game-changer met betrekking tot hoe ons lichaam functioneert en welke lichaamsdelen we regelmatig gebruiken. De stoel nam al die druk van onze ruggen en ruggen af ​​en verlichtte een deel van ons gewicht voor ons. Natuurlijk hadden we altijd de mogelijkheid om op de grond te zitten of misschien in een boom, maar de stoel werd zo’n fundamenteel meubelstuk in ons leven dat het absoluut veranderde hoe ons lichaam functioneerde.

De meesten van ons weten inmiddels hoe schadelijk het voor ons lichaam kan zijn om langdurig te zitten; Sterker nog, sommige onderzoekers gaan zelfs zover dat ze zeggen dat zitten het nieuwe roken is in termen van de potentiële schade die het ons lichaam kan toebrengen. Met zo velen van ons, waaronder ikzelf, met bureautaken op computers is dit echt belangrijke informatie om op te letten. Zitten veroorzaakt grote schade aan ons lichaam. Gelukkig, terwijl het bewustzijn groeit naar dit belangrijke gezondheidsprobleem, zien we veel nieuwe ontwerpen voor staande bureaus, of dingen zoals kernstoelen die zijn bedoeld om de spieren in ons lichaam te gebruiken en de problemen die teveel zitten kan veroorzaken effectief te verlichten. Maar is er een veel eenvoudigere optie die mensen zijn vergeten?

Hoe de vergeten kunst van Squatting u kan helpen

Squatting is in wezen een positie van het lichaam die mensen al duizenden jaren gebruiken, en wordt in veel culturen nog steeds gebruikt. Als je yoga beoefent, ken je deze positie misschien als een Malasana, wat in wezen een diepe squat is. Een yoga-instructeur zei ooit dat een goeroe hen vertelde dat “het probleem met het Westen is dat ze niet hurken”. Dit is zo waar, als je niet iemand bent die yoga beoefent of – squats tijdens een training doet, wanneer ga je dan echt squatten? Als we willen uitrusten, kiezen we zeker de stoel of de grote comfortabele bank voordat we gaan hurken. We eten in stoelen, zitten in onze auto’s en in de trein, zitten op het toilet – in wezen zitten we vaak niet alleen als we van de ene stoel naar de andere lopen. Sterker nog, velen van ons konden waarschijnlijk niet eens op de grond hurken als we het probeerden, niet zonder eerst serieus te strekken.

Ons gebrek aan hurken heeft bio-mechanische en fysiologische implicaties, maar misschien remt het ons ook van de grondkracht die deze houding ook biedt. Het gebrek aan hurken is eigenlijk alleen maar een probleem voor de verwesterde beschavingen, aangezien er veel culturen over de hele wereld zijn die de kans grijpen om  gehurkt, te eten, te bidden, het toilet te gebruiken – ja, gehurkte toiletten zijn de norm in Azië, en eigenlijk veel logischer. Hurken, in meer onontwikkelde landen, is ook de meest gebruikelijke manier voor vrouwen om te bevallen, en nogmaals, als je er echt over nadenkt, is het ook veel logischer dan op je rug in een ziekenhuisbed te liggen.

In deze ‘minder geavanceerde’ culturen zitten de rijken en de middenklasse ook niet op hun hurken, omdat het over het algemeen wordt gezien als iets dat de armen doen omdat het ongemakkelijk is en het lichaam in feite doet werken. Heb je ooit de uitdrukking gehoord: “Als je het niet gebruikt, verlies je het”? Welnu, dit kan worden gezegd met betrekking tot hurken, want als je het nu eens zou proberen, zul je het misschien erg moeilijk vinden, vooral voor een langere periode. Maar ons lichaam is een geweldig organisme en we kunnen altijd transformeren.

Volgens auteur en osteopaat, Philip Beach: “Het spel begon met Squatting”, staat Beach bekend om het pionieren van het idee van “archetypische houdingen”. Deze posities – die, naast een diepe passieve hurkzit met de voeten plat op de grond, met gekruiste benen zitten en knielen op de knieën en hielen – zijn niet alleen goed voor ons, maar zijn “diep ingebed in de manier waarop ons lichaam is gebouwd. ‘

“Je begrijpt echt geen menselijke lichamen totdat je je realiseert hoe belangrijk deze houdingen zijn”, vertelt Beach, die gevestigd is in Wellington, Nieuw-Zeeland. “Hier in Nieuw-Zeeland is het koud en nat en modderig. Zonder moderne broek zou ik mijn achterkant niet in de koude, natte modder willen steken, dus bij gebrek aan een stoel zou ik veel van de tijd hurken. Hetzelfde met naar het toilet gaan. De hele manier waarop je fysiologie is opgebouwd, is rond deze houdingen. ‘

Waarom is Squatting goed voor ons?

Dr. Bahram Jam, oprichter van het Advanced Physical Therapy Education Institute in Ontario, Canada: “Elk gewricht in ons lichaam bevat synoviaal vocht. Dit is de olie in ons lichaam die het kraakbeen van voeding voorziet ”, zegt Jam. “Er zijn twee dingen nodig om die vloeistof te produceren: beweging en compressie. Dus als een gewricht niet zijn volledige bereik doorloopt – als de heupen en knieën nooit boven de 90 graden komen – zegt het lichaam ‘ik word niet gebruikt’ en begint het te degenereren en stopt het de aanmaak van gewrichtsvloeistof. ”

Een gezond bewegingsapparaat is veel belangrijker voor onze gezondheid dan ons alleen maar lenig, sterk en flexibel te laten voelen, zo bleek uit een in 2014 gepubliceerde studie van het European Journal of Preventive Cardiology dat deelnemers die het moeilijk hadden om van de grond te komen zonder ondersteuning van handen, ellebogen of benen resulteerde opmerkelijk in een drie jaar kortere levensverwachting dan degenen die gemakkelijk opstonden.

Dus, waarom zijn we gestopt met hurken?

Het lijkt erop dat we in het Westen stopten met hurken rond dezelfde tijd dat het moderne zittende toilet in ons bestaan ​​kwam. Het lijkt misschien niet dat dit alleen al een reden zou zijn voor zo’n drastische verandering in onze fysiologie, maar zoals Jam zegt: “De reden waarom hurken zo ongemakkelijk is komt doordat we het niet doen”, zegt Jam. “Maar als je een of twee keer per dag naar het toilet gaat voor een stoelgang en vijf keer per dag voor de blaasfunctie, dan heb je vijf of zes keer per dag gehurkt.”

Terwijl we in onze bureaustoelen zitten te staren naar onze computers in onze kantoorkleding, in herenbroeken en overhemden en vaak voor vrouwen kokerrokken en -jurken – kun je je voorstellen dat je probeert te hurken of in kleermakerszit te zitten? Beiden zouden veel beter zijn voor onze gezondheid dan in stoelen zitten. Het is interessant hoe we denken dat we zo ver zijn gekomen en dat we veel beschaafder en geavanceerder zijn, maar we doen onszelf eigenlijk geen plezier met deze arrogante houding.

“Het wordt als primitief beschouwd en heeft een lage sociale status om ergens te hurken”, zegt Jam. ‘Als we aan Squatting denken, denken we aan een boer in India, een Afrikaanse dorpsgenoot of een onhygiënische stadsvloer. We denken dat we daar voorbij zijn geëvolueerd, maar we zijn er in werkelijkheid van afgeweken. ”

Tijd om te hurken?

Als je kunt, oefen dan een paar keer per dag hurken. Als je dat niet kunt, begin dan met het strekken van je lichaam en zo laag mogelijk te komen, als je erg stijf bent, kan het even duren, maar dagelijks wat licht stretchen of yoga doen kan je hierbij helpen. Het is heel goed voor onze gezondheid! Vooral als u de hele dag op een stoel op uw werkplek zit, kunt u overwegen om een herinnering op uw telefoon in te stellen om u eraan te herinneren dat u minstens een paar keer per dag moet opstaan en hurken.

Bronnen:

Collective Evolution

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close