*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De populariteit van groene shakes

0

Een smoothie heb je vast wel eens gedronken. Zeker in de zomer is een smoothie een heerlijke en verfrissende versnapering. Een echte smoothie bestaat uit vers fruit in combinatie met bijvoorbeeld ijs, yoghurt of melk. Dit alles in de blender en voilà…jouw smoothie is een feit. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos met al het fruit dat er vandaag de dag tot onze beschikking staat. Hoe zit dat met groene shakes.

Minder populair

Zeker nu de zomer voorbij is lijkt de populariteit van de smoothie wat af te nemen. Dit heeft echter niet alleen met de lagere temperaturen te maken. Mede verantwoordelijk voor deze daling is de opkomst van de zogenaamde groene shakes. Maar wat is dan eigenlijk een groene shake? Een groene shake is eigenlijk een smoothie van groente, fruit en water. De verhouding is 60% fruit en 40% groente. Dit gaat in de blender, maar niet zonder dat je daar nog twee glazen water aan toegevoegd hebt. Ook hier kun je eindeloos variëren en eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het gebruiken in een groene shake.

Voordelen van groene shakes

Een groene shake past geheel bij alle aandacht die gezond eten en gezond leven vandaag de dag krijgt. Gezondheid lijkt wel een belangrijker thema dan ooit en meer en meer mensen zijn zich bewust van hoe kostbaar een goede gezondheid is.

Groene shakes dragen hiertoe bij en wel op de volgende manieren:

  • Energie: doordat je pure groente en fruit drinkt als een shake worden alle vitaminen en andere bouwstoffen snel door je lichaam opgenomen. Gevolg hiervan is dat je lichaam op een gezonde wijze meer energie krijgt. Door deze positieve energie krijg je vaak zin om weer wat meer te gaan sporten of bewegen.
  • Aangezien je lichaam door drinken van groene shakes veel voedingsstoffen binnenkrijgt heb je er minder snel behoefte aan om een tussendoortje te nemen. Positief natuurlijk, want een tussendoortje zoals wij die kennen zijn meestal niet de gezondste.
  • Bijkomend voordeel van bovenstaand punt is dat je hierdoor ook gewicht kunt verliezen.
  • Groene shakes helpen door hun hoge vitaminegehalte en antioxidanten jouw immuunsysteem versterken. Een hogere weerstand is prettig, zeker nu we weer het jaargetijde in zijn gegaan waarin griep en verkoudheid regelmatig een aanslag doen op ons afweersysteem.

Tegengeluid

Toch is niet iedereen zo enthousiast over de groene shakes. Wanneer je erg veel groene smoothies drinkt kan het zo zijn dat je lichaam niet genoeg vezels binnenkrijgt. Je darmflora heeft echter wel voldoende vezels nodig om goed te kunnen functioneren. Je lichaam moet de vitaminen die je binnenkrijgt wel op kunnen nemen. Wat hebben ze anders voor zin? Voor de opname van vitaminen maakt je lichaam gebruik van vetten. Maar krijg je deze wel genoeg binnen als een groene shake bestaat uit groente, fruit en water? Koud voedsel heeft warmte nodig om goed verteerd te kunnen worden. Hoe gaat je lichaam in de winter warmte, lees energie, leveren wanneer je vaak of alleen groene shakes drinkt?

Geen oordeel

We gaan je niet zeggen of je nu juist wel of juist geen groene shakes moet drinken. Het is goed om zowel de voor –als de nadelen te kennen. Hierdoor ben je prima zelf in staat om een oordeel over groene shakes te vellen. Zijn ze voor jouw een “way of life” of zijn ze voor jou juist een aanvulling van je voedingspatroon? Feit is dat groene shakes nog wel even hun populariteit zullen behouden. Aan jou om te bepalen hoe populair deze groene smoothies voor jou zijn!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close