*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De gezondste mensen ter wereld gaan niet naar de sportschool

0

Aangezien de tweede maand van quarantaine nu in volle gang is, zijn sportscholen, fitnessstudio’s en recreatie-centra gesloten gebleven. Voor miljoenen mensen die zich zorgen maken over hun fysieke conditie, was het een moeilijke aanpassing om niet elke week een paar sessies bij hun plaatselijke sportschool, spinstudio of yogales te kunnen nemen.

Veel mensen hebben de afgelopen maanden de overstap gemaakt naar thuis trainen, waardoor ze hun conditie ook in quarantaine konden behouden. Voor duizenden voormalige zelfbenoemde ‘gymratten’ heeft dit ertoe geleid dat ze hebben overwogen of het al dan niet nodig is om een ​​gymlidmaatschap te hebben.

Het blijkt dat de wetenschap nee zegt. Dit kan voor velen een verrassing zijn en voor sommigen misschien een opluchting.

Kijk naar de blauwe zones

Er zijn vijf plaatsen in de wereld waar de gemiddelde levensverwachting langer is dan het mondiale gemiddelde van 71,4 jaar. Deze gebieden, bekend als “Blue Zones”, zijn de thuisbasis van enkele van de oudste en gezondste mensen ter wereld.

Deze gebieden omvatten Sardegna, Italië; Okinawa, Japan; Nicoya, Costa Rica; Loma Linda, Californië; en Ikaria, Griekenland.

Wat onderscheidt deze mensen van de rest van de wereld? Het is geen superieure genetica of sterkere wilskracht, en het is ook niet zo dat deze mensen elke dag slopende sessies bijwonen in de sportschool. De levensduur van de bewoners van elk van deze gebieden komt neer op twee factoren: ze eten consequent een gezond dieet en bewegen zich elke dag minstens twintig minuten.

Buettner stelt dat hun grotendeels op planten gebaseerde diëten echter slechts de helft van de vergelijking zijn. Door zijn observaties realiseerde hij zich dat mensen in deze gebieden gezonde gewoonten hebben gemaakt die instinctieve rituelen van het dagelijks leven zijn, in plaats van klusjes die discipline of wilskracht vereisen. Ze bewegen zich de hele dag door consistent, leven met een doel en hebben sterke gemeenschappen die hen verbinding en ondersteuning bieden.

“Als je langer wilt leven en gezonder wilt zijn, probeer dan niet je gedrag te veranderen, want dat duurt nooit lang,” zei hij. ‘Denk erover na om je omgeving te veranderen.’ 

Dit bleek effectief in Albert Lea, Minnesota, waar Buettner zijn eerste “Blue Zones” -project uitvoerde. In dit experiment voegde de stad tien kilometer trottoirs en fietspaden toe en maakten lokale bedrijven het voor bewoners gemakkelijker om gezond voedsel te plukken en te eten.

Het resultaat? Mensen begonnen meer te lopen, creëerden hun eigen groepen om mee uit te gaan en verloren gemiddeld 2,6 pond per persoon. Bovendien daalden de rookcijfers in de eerste vijf jaar van het programma met vier procent. Sommige mensen, zoals Al Brooks, gemeenteraadslid van Albert Lea, verloren vijftien pond.

Verschillende andere steden in de Verenigde Staten zijn nu een samenwerking aangegaan met Buettner om zijn ‘ecosysteembenadering’ te gebruiken voor gezondheid en een lang leven.

De voordelen van beweging toevoegen aan uw dag

Bij de vermelding van het woord ‘lichaamsbeweging’, stellen veel mensen zich voor dat ze door pijnlijke kilometers op de loopband ploeteren of door honderden sit-ups en burpees grommen onder de tl-verlichting van een sportschool. Dit is echter niet de enige manier om de gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging te benutten.

Het blijkt dat je een aantal levensverlengende gezondheidsvoordelen kunt ontgrendelen door gewoon een wandeling naar buiten te maken. Onderzoekers van de American Cancer Society (ACS) hebben ontdekt dat zelfs een laag niveau van lopen hun sterftecijfer kan verlagen.

Lopen wordt geassocieerd met een lager risico op een aantal gezondheidsproblemen, waaronder borstkanker, darmkanker, hartaandoeningen en diabetes. Hoewel de ACS elke week ten minste 150 minuten activiteit met matige intensiteit aanbeveelt, zoals een stevige wandeling of 75 minuten activiteit met hoge intensiteit, hebben ze ontdekt dat zelfs mensen die minder dan twee uur per week lopen een lager risico hadden van overlijden vergeleken met sedentaire personen.

Lopen kan ook je hersenen ten goede komen. In zijn boek The Real Happy Pill stelt Anders Hansen, een arts en psychiatrisch specialist, dat een dagelijkse wandeling je risico op dementie met maar liefst veertig procent kan verminderen.

Honderd jaar geleden had 90 procent van de Amerikanen banen die de hele dag door fysieke activiteit en beweging vereisten. Vandaag is dat omgedraaid en nu werkt 90 procent van ons zittend, aan bureauklussen.

Hoewel we niet allemaal weer boeren en fysieke arbeiders kunnen zijn, kunnen we meer beweging in onze tijd brengen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door naar het werk te lopen of te fietsen. Als dat voor jou niet mogelijk is, overweeg dan om je lunchpauze te gebruiken om een ​​stevige wandeling te maken of probeer het de hele dag door te breken, waarbij je elk uur een wandeling van vijf minuten maakt. Zelfs gewoon achter je bureau staan ​​kan je helpen gezonder te zijn.

Sportscholen zijn niet allemaal slecht

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het geen voordelen heeft om naar de sportschool te gaan. Als u meer specifieke doelen heeft, zoals spieropbouw of atletische prestaties, kan een sportschool nuttig of noodzakelijk zijn om deze te bereiken.

Sportscholen kunnen ook voor veel mensen een bron van gemeenschap zijn, vooral als het groepsfitnesslessen biedt. Deze kunnen leuk zijn en kunnen het soort motivatie zijn dat je nodig hebt om je aan een routine te houden.

Een sportschool kan ook een veilige plek zijn om te trainen, vooral als je in een gebied woont met veel smog of luchtvervuiling, of als je geen toegang hebt tot veilige wandelpaden of paden in je gemeenschap. Als je ergens woont waar vaak slechte of barre weersomstandigheden voorkomen, is het hebben van een binnenruimte een goede optie als je naar binnen wilt verhuizen.

Voeg beweging toe aan je dag

Ongeacht of u nu naar de sportschool gaat of niet, het opnemen van activiteit en beweging gedurende de dag kan u gezondheidsvoordelen opleveren, ongeacht uw fitnessniveau.

Als zware gewichten of intense Crossfit-sessies niet jouw ding zijn, kun je nog steeds gezond zijn en de vruchten plukken van regelmatige fysieke activiteit. Uiteindelijk zijn onze lichamen ontworpen om te bewegen en zelfs activiteit met een lage intensiteit kan een belangrijke rol spelen in uw gezondheid.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat