*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


De darmhelende wonderdrank: hoe u uw eigen waterkefir kunt maken

0

Kombucha is een populaire gezondheidsdrank, maar het kan mensen afschrikken vanwege de intense azijngeur. Als u op zoek bent naar een darmversterkende drank die gemakkelijker is voor de maag, probeer dan waterkefir.

Kombucha en waterkefir: wat is het verschil?

Zowel kombucha als waterkefir zijn gefermenteerde dranken die thuis kunnen worden gebrouwen en doordrenkt met verschillende natuurlijke smaken, maar waterkefir wordt gemaakt met een ander proces dat het verschillende voordelen geeft ten opzichte van de meer populaire kombucha.

Kombucha is gefermenteerde zwarte, groene of witte thee, wat betekent dat het cafeïne bevat. Een derde tot de helft van het cafeïnegehalte van de thee die wordt gebruikt om kombucha te maken, blijft na fermentatie achter in het eindproduct. Dus als je op een dag veel kombucha binnenkrijgt, zal je cafeïne-inname stijgen.

Bovendien bevat kombucha sporen van alcohol. Kombucha is wettelijk verplicht minder dan 0,5 procent te zijn voor flessen die nationaal worden gedistribueerd, maar de drank is misschien niet geschikt voor iedereen die alcoholische dranken vermijdt.

Aan de andere kant wordt waterkefir gefermenteerd met suikerwater, sap of kokoswater, wat betekent dat deze drank cafeïnevrij is. In tegenstelling tot kombucha is waterkefir ook alcoholvrij.

Waterkefir zit vol met probiotica, dit zijn ‘goede’ bacteriën die je darmen helpen gezond te houden. Probiotica zijn essentieel voor uw algehele welzijn omdat ze ziekten helpen voorkomen en uw immuunsysteem versterken.

Yoghurt is een populair probiotisch rijk voedsel, maar kefir is een betere bron van probiotica, omdat het een breed scala aan bacteriën en gisten biedt. Sommige studies suggereren dat kefir tot 56 verschillende bacteriële en giststammen bevat.

Hoe wordt waterkefir gemaakt?

Waterkefir wordt gemaakt met kefir-‘granen ‘, kleine bacterie- en gistclusters met een korrelachtig uiterlijk. Dezelfde kefirkorrels worden gebruikt om melkkefir te fermenteren, die ook in supermarkten te koop is. Melkkefir heeft een consistentie die lijkt op karnemelk.

Om waterkefir te maken, dompel je kefirkorrels onder in een suikerhoudende vloeistof. Zet het opzij om 24 tot 48 uur te fermenteren. Zodra de waterkefir klaar is, kunt u de korrels eruit halen en ze voor onbepaalde tijd hergebruiken.

Waterkefir is een gefermenteerde vloeistof vol nuttige bacteriën zoals Acetobacter fabarum, Bifidobacterium psychraerophilum, Lactobacillus casei, Lactobacillus nagelii en Leuconostoc mesenteroides.

Om waterkefir te maken dat meer naar frisdrank smaakt, doe je een tweede gisting en voeg je verschillende soorten smaakstoffen toe, zoals:

Selderijsap om selderijsoda te maken
Bevroren fruit
Vruchtensap (bijv. Druivensap om druivensoda te maken)
Muntblaadjes voor een verfrissend drankje
Vanille-extract om cream soda te maken

Het suikergehalte van waterkefir

Hoewel waterkefir suiker bevat, is het niet zo slecht voor je gezondheid als frisdrank.

Je hebt een met suiker gevulde drank nodig om waterkefir te maken, maar de suiker is bedoeld voor consumptie door fermentatieve bacteriën. Na fermentatie blijft er niet veel suiker over in het eindproduct.

Om waterkefir met minder suiker te maken, verleng je de fermentatietijd tot minimaal 48 uur. Dit geeft de bacteriën meer tijd om hun werk te doen.

Als alternatief kunt u een tweede gisting met vruchtensap doen om een ​​zoetere waterkefir te maken.

DIY waterkefir

Volg het onderstaande recept om waterkefir thuis te maken.

Ingrediënten:

4 kopjes water of fruitsap op kamertemperatuur
1/4 kopje suiker (u heeft geen suiker nodig als u vruchtensap gebruikt)
1/4 kopje waterkefirkorrels

Gereedschap:

Een fijnmazige zeef
Een grote pot
Een dun keukendoekje

Bereiding:

Vul een pot met vier kopjes water op kamertemperatuur. Roer 1/4 kopje suiker erdoor tot het oplost. Sla de suiker over als je vier kopjes vruchtensap gebruikt.
Voeg de kefirkorrels toe en bedek het mengsel losjes met een deksel of een dun keukendoekje.
Laat het mengsel 24 tot 48 uur op kamertemperatuur komen.
Gebruik de fijnmazige zeef om de korrels uit de gefermenteerde vloeistof te verwijderen. Je kunt de granen hergebruiken om nog een batch te maken.
Drink de waterkefir zoals hij is of bewaar hem in een grote pot. Je kunt ook een tweede gisting doen als je meer smaak wilt toevoegen en de drank dikker wilt maken.
Wanneer je een tweede gisting doet, giet je de gezeefde vloeistof in een pot met je keuze aan toevoegingen (bijv. Vers warrig fruit, kruiden, sap of vanille-extract). Bedek de pot met de tweede gisting stevig met een metalen deksel.

Zet de tweede gisting 24 uur opzij op je aanrecht. Schroef het deksel los om de pot meerdere keren per dag te laten “boeren”. Als de vloeistof van de tweede gisting bruisend is, zet je de drank in de koelkast voordat je hem serveert.

Maak thuis waterkefir en geniet van een heerlijke darmgezondheidsbevorderende drank vol probiotica en natuurlijke ingrediënten.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close