*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Darmbacteriën bepalend voor hoeveel gewicht je kunt verliezen

0

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom de ene persoon wel veel gewicht verliest en de ander niet? Deense onderzoekers stellen het antwoord te hebben gevonden. De verhouding van darmbacteriën zou verantwoordelijk zijn voor hoeveel kilo’s we kunnen verliezen.

De studie is recent gepubliceerd in de International Journal of Obesity.

Twee soorten diëten

Aan het onderzoek namen 45 mensen deel. 31 van hen werden gevraagd om het New Nordic Diet te volgen, dat voornamelijk uit fruit, groenten, vezels en volkorenproducten bestond. De andere deelnemers volgden het Average Danish Diet, bestaande uit meer vlees en bewerkte producten.

De deelnemers volgden de diëten gedurende 26 weken. Aan het einde van de periode waren de mensen met het New Nordic Diet gemiddeld 3,5 kilo afgevallen. De anderen hadden slechts 1,7 kilo verloren.

Darmbacteriën verantwoordelijk

Hoewel het New Nordic Diet werd beschouwd als meer effectief met het oog op gewichtsverlies, benadrukten de wetenschappers dat het individuele darmbacteriënprofiel van de deelnemers hierbij een belangrijke rol speelde.

Het team ontdekte dat mensen die meer Prevotella-bacteriën hadden in verhouding tot Bacteroides-bacteriën meer gewicht verloren bij het volgen van een New Nordic Diet dan mensen die een Average Danish Diet volgden. Deelnemers met een lagere ratio van deze darmbacteriën vielen daarentegen niet meer af wanneer zij het New Nordic Diet volgden.

Aangepaste diëten

Volgens de wetenschappers zijn algemene voedingsrichtlijnen dan ook niet effectief. Zij stellen dat slechts de helft van de populatie gewicht zou verliezen als gevolg van hun verhouding darmbacteriën, terwijl de andere helft niets zou merken.

Ze adviseren om voedingsrichtlijnen op maat te ontwikkelen, gericht op iemands persoonlijke behoeften. Samples van bloed en ontlasting zouden hierbij kunnen helpen.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close