*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Creatieve manieren om haver uit de voorraadkast te gebruiken

0

Het algemene doel van het hebben van een voorraadkast voor noodgevallen is om een ​​breed scala aan voedzame voedingsmiddelen op te slaan om ons door een noodsituatie te helpen. Haver is een van de beste plantaardige eiwitten die er zijn. En omdat ze veelzijdig, gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop zijn, zijn ze een favoriet voor degenen die hun prepper-voorraadkast in voorraad hebben. Verder is haver een geweldige bron van ijzer en kan het cholesterol verlagen.

In de loop der jaren heb ik aanbevelingen gedaan voor de beste soorten voedsel die je in je voorraadkast kunt doen, hoe je kunt besparen op noodvoedingswinkels door te leren hoe je je eigen voedselbronnen kunt gebruiken en uitdrogen, en de beste regels te geven voor wanneer het creëren van een voorraadkast voor noodgevallen. In het ideale geval wilt u dat het voedsel dat u in die felbegeerde voorraadkasten plaatst, veelzijdig is en vele toepassingen heeft.

Ik wil graag beginnen met houdbare basics zoals tarwebessen, rijst, een assortiment bonen, droge melkpoeder, pindakaas, drankmixen, enz., En dan toevoegen aan mijn voorraadkast met ingeblikt en gedehydrateerd voedsel. Dit creëert lagen van verschillende soorten voedselwinkels op korte en lange termijn en geeft me meer functionaliteit in mijn voorraadkast. Het hebben van lagen van verschillende voedselbronnen valt samen met de prepper-regel van het hebben van back-ups voor uw back-ups.

Vanuit voedingsoogpunt zal het toevoegen van dit populaire gezondheidsvoedsel aan uw maaltijden extra voeding, veel eiwitten (17 gram) toevoegen en u helpen een voller gevoel te krijgen dankzij de 10 gram vezels die het heeft. Het is ook een natuurlijk middel om stress te verminderen. Je kunt je stress letterlijk wegeten! Omdat havermout een complex koolhydraat is, zorgt het ervoor dat je hersenen serotonine produceren, wat een rustgevend gevoel creëert dat je kan helpen stress te verminderen.

Velen kijken naar duurzaam tuinieren als een manier om hun boodschappenbudget aan te vullen, maar we wilden nog een paar ongelooflijke manieren noemen om haver in de voorraadkast te gebruiken.

Haver Kvass – Haver kvass is een gefermenteerde probiotische drank die erg populair is in Rusland.
Stevige haverkoekjes
Brood maken – Zoals hierboven vermeld, is havermeel geweldig voor het maken van glutenvrij brood.
Eiwitrepen – Deze gezondheidsrepen zijn al lange tijd een populaire bron van macronutriënten, vooral voor atleten en mensen die fysiek fit zijn.
Traktaties voor dieren – Wist je dat je wat havermout aan de brokjes van je hond kunt toevoegen voor extra voeding? Havermout is een goedgekeurd voer dat u uw hond kunt geven. Lees hier meer. Vee zoals geiten, paarden en kippen houden ook van haver! Hier is een recept om zelfgemaakte niervet te maken voor kippen.
Gezichtsmaskers – Havermout is ook geweldig voor een huid die gevoelig is voor acne, omdat het olie van het huidoppervlak absorbeert. Dit alles maakt havermout een perfect ingrediënt voor gezichtsmaskers. Probeer dit gezichtsmasker: combineer 1/2 kopje warm water en 1/3 kopje havermout. Nadat het water en de havermout twee of drie minuten zijn neergedaald, meng je 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels honing en een klein eiwit. Breng een dunne laag van het masker aan op je gezicht en laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel vervolgens af met warm water.
Exfoliator – Haver is ook een geweldige natuurlijke exfoliator voor de huid. Haver heeft een zacht, gladmakend effect op de huid. De eenvoudigste manier om haver als exfoliator te gebruiken, is door 1 eetlepel gemalen haver te mengen met net genoeg water om een ​​pasta te maken. Masseer het havermoutmengsel voorzichtig in je gezicht en hals. Laat de gezichtsbehandeling op je gezicht rusten als je de honing of de yoghurt toevoegt om de voordelen te laten bezinken. Hier is een exfoliërende scrub die je kunt maken met haver en bruine suiker!
Anti-jeuk verlichting – Een kopje havermout toevoegen aan een lauw bad is een geweldige manier om geïrriteerde huid te verlichten van gifsumak en andere huidirritaties. Hier zijn nog enkele manieren waarop u kunt lezen. Bovendien kan dit middel tegen jeuk ook voor huisdieren worden gebruikt.
DIY-warmtepakket – Haver kan ook worden gebruikt als vulling voor warmtepakketten. Vul gewoon een stoffen tas of kussensloop met haver en verwarm deze 30 seconden in de magnetron. Tip: voeg een paar druppels van je favoriete etherische olie toe om wat aromatherapie aan je rugzak toe te voegen.

Op welke manieren gebruik jij haver? Deel een recept voor de community!

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close