*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Consumeer superfoods rijk aan magnesium om je bloeddruk op natuurlijke wijze te verlagen

0

Het handhaven van een gezonde bloeddruk is essentieel om levensbedreigende cardiovasculaire problemen zoals hartaanvallen, beroertes en hartaandoeningen te voorkomen. Hoewel antihypertensiva vaak de beste behandelingen zijn voor hoge bloeddruk, zoeken steeds meer mensen naar natuurlijke remedies om de vele bijwerkingen van voorgeschreven medicijnen te vermijden, waaronder duizeligheid, angst en zelfs seksuele disfunctie.

Een van deze natuurlijke behandelingen is magnesium.

Magnesiumsupplementen kunnen de hoge bloeddruk helpen verlagen

Waarom is magnesium zo gunstig voor de gezondheid van het hart? Dit essentiële mineraal blijkt de zenuwfunctie te verbeteren, de bloedvaten te helpen ontspannen en een gestage hartslag te ondersteunen.

Een meta-analyse uit 2017, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat het nemen van magnesium de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen “bij personen met insulineresistentie, prediabetes of andere niet-overdraagbare chronische ziekten.”
Het krijgen van voldoende magnesium kan individuen met hoge bloeddruk helpen hun afhankelijkheid te verminderen van of zelfs volledig af te komen van antihypertensiva, wat goed nieuws is voor hun portemonnee en de algehele gezondheid.
Magnesium helpt ook uw lichaam vitamine D te absorberen, verbetert de bot- en immuungezondheid, ondersteunt de spierfunctie, helpt de slaap en stemming te reguleren en reguleert de bloedsuikerspiegel.
Een magnesiumtekort kan u een risico op andere gezondheidsproblemen opleveren
Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 verschillende fysiologische processen in je lichaam. Dit betekent dat een tekort aan magnesium een ​​negatief effect kan hebben op uw algehele welzijn, of u nu een hoge bloeddruk heeft of niet.

De oorzaken van magnesiumtekort variëren. Ze variëren van onvoldoende inname via de voeding tot verlies van magnesium uit het lichaam.

Afgezien van hoge bloeddruk, worden de volgende symptomen en aandoeningen ook geassocieerd met of zijn een direct gevolg van magnesiumtekort:

Spiertrekkingen en krampen
Mentale gezondheidsproblemen
Osteoporose
Vermoeidheid en spierzwakte
Astma
Slapeloosheid
Onregelmatige hartslag of hartkloppingen
Gevoelloosheid en tintelingen
Verlies van eetlust
Verminderde coördinatie
Lage bloedsuikerspiegel
Hyperactiviteit

Helaas verschijnen duidelijke tekenen van magnesiumtekort meestal pas als de bloedspiegels erg laag worden. Magnesiumverlies kan leiden tot aandoeningen zoals diabetes, slechte opname van voedingsstoffen, chronische diarree, coeliakie en het hongerbot-syndroom. Mensen met alcoholisme lopen ook een verhoogd risico op magnesiumverlies.

Hoeveel magnesium is voldoende voor een optimale gezondheid?

De onderzoeken waarnaar in de bovengenoemde meta-analyse wordt verwezen, bevatten magnesiumdoses variërend van 365 tot 450 mg per dag. Volgens de National Institutes of Health is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium 420 mg / dag voor mannen van 50 jaar en ouder en 320 mg / dag voor vrouwen van 50 jaar en ouder. Deze doses kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd, gezondheidsstatus en andere factoren van een persoon.

Als je ervoor kiest om een ​​magnesiumsupplement te nemen, zorg er dan voor dat het magnesiumglycinaat of magnesiumcitraat bevat – de beter opneembare vormen van het mineraal. Het is ook het beste om magnesiumsupplementen langzaam in uw lichaam te introduceren om bijwerkingen zoals diarree of maagkrampen te voorkomen.

Een aantal gezonde voedingsmiddelen is van nature rijk aan magnesium. Als u uw inname van magnesium in de voeding wilt verbeteren, zijn hier magnesiumrijke superfoods die u aan uw boodschappenlijst kunt toevoegen:

Amandelen
Avocado’s
Zwarte bonen
Zemelen granen
Paranoten
bruine rijst
Cashewnoten
Edamame
Vijgen
Bruine bonen
Linzen
Makreel en andere vissen
Havermout
Pinda’s en pindakaas
Aardappelen (met schil)
Pompoen en pompoenpitten
Rozijnen
Soja melk
Spinazie en andere bladgroenten
Volkorenbrood en ontbijtgranen
Yoghurt
Magnesium is slechts een van de vele essentiële voedingsstoffen die de gezondheid van het hart ondersteunen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close