*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Brein van mensen met obesitas reageert anders op zoet’

0
Onderzoekers van de Washington University School of Medicineontdekten dat het beloningssysteem van obese mensen na het eten van zoetigheid anders reageert.
De onderzoekers vroegen 20 volwassenen met een gezond gewicht en 24 volwassenen met obesitas om een aantal drankjes met een verschillende hoeveelheid suiker te consumeren. Bij ieder drankje moesten ze aangeven hoe lekker ze het vonden. Daarnaast werden PET-scans gemaakt om te kijken hoe de dopamine-receptoren in de hersenen reageerden. Dopamine is een neurotransmitter die een rol speelt in het beloningssysteem in het brein.

Afwijkende reactie beloningssysteem
Bij de proefpersonen met een gezond gewicht kwam een grotere voorkeur voor zoet aan het licht bij de jongere deelnemers en bij mensen die minder dopamine receptoren hadden. Bij de obese proefpersonen was dit niet het geval. Welk neurologische mechanisme daar voor zorgt, kunnen de onderzoekers nog niet met zekerheid zeggen.

“We denken dat we hier een nieuwe abnormaliteit hebben ontdekt in de relatie tussen een beloningsreactie op eten en dopamine in de hersenen van mensen met obesitas”, zegt onderzoeker Yanina Pepino. Volgens haar collega Tamara Hershey kan dit te maken hebben met de concentratie insuline. “Er is een relatie tussen insulineresistentie en het beloningssysteem, dus dat kan iets te maken hebben met wat we bij deze mensen zagen. Het is in ieder geval duidelijk dat extra lichaamsgewicht niet alleen een rol speelt bij de stofwisseling, maar ook bij de manier waarop onze hersenen reageren op voedsel. Vooral als het zoet is.”

Het artikel is gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close