*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Beschermt nicotine tegen Covid-19? Rokers lijken minder snel dan niet-rokers ernstig ziek te worden van het virus

0

Een kwart van de Franse volwassenen rookt. Veel mensen waren daarom verrast toen onderzoekers eind april meldden dat slechts 5% van de 482 covid-19-patiënten die tussen 28 februari en 9 april naar het Pitié-Salpêtrière-ziekenhuis in Parijs kwamen, dagelijks rookte. De verhouding tussen rokers en niet-rokers in eerdere jaren in ziekenhuizen in Amerika, China en elders in Frankrijk varieerde. Maar alle onthulde dat gewone rokers aanzienlijk ondervertegenwoordigd zijn onder degenen die voor de ziekte in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Rokers, schreven de auteurs van het rapport, “hebben veel minder kans” om ernstig te lijden aan SARS-CoV-2, het virus dat covid-19 veroorzaakt. Zelden, voegde ze eraan toe, wordt zo’n resultaat gezien in de geneeskunde.

Rokers zijn vrijwel zeker niet beschermd tegen initiële infectie door SARS-CoV-2. Omdat ze sigaretten eerst hanteren en vervolgens opblazen, kunnen ze zelfs bijzonder vatbaar zijn – omdat de overdracht vaak plaatsvindt via de slijmvliezen van de mond. Wat lijkt te gebeuren is dat geïnfecteerde rokers minder snel symptomen ontwikkelen of, als ze dat wel doen, vaker dan niet-rokers symptomen hebben die mild zijn. Dat betekent dat ze eerder thuis blijven en niet in de ziekenhuisstatistieken verschijnen.

Dit alles suggereert dat iets in tabaksrook een beschermend effect heeft. De beste gok is dat het iets in kwestie nicotine is. Het nieuws van deze hypothese heeft zich als een lopend vuurtje verspreid. Om een ​​einde te maken aan het gebruik van nicotine die chemisch is gewonnen uit tabak, die in de een of andere vorm wordt ingenomen door veel rokers die proberen de gewoonte op te geven, heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid de online verkoop van de stof op 24 april stopgezet. Aankopen bij apotheken waren beperkt tot een maand aanbod per persoon. Onder aanmoediging van de minister van Volksgezondheid bereiden de organisaties achter de Pitié-Salpêtrière-studie, waaronder het Pasteur-instituut en de Sorbonne, proeven voor. Het plan is om nicotinepleisters aan te bieden aan covid-19-patiënten, eerstelijnswerkers en gewone burgers. Hoe het met hen gaat, wordt vergeleken met controlegroepen die een placebo kregen.

Van nicotine wordt niet gedacht dat het SARS-CoV-2 rechtstreeks aanvalt. Het kan echter een indirecte rol spelen bij een celmembraaneiwit, ACE2 genaamd, waaraan het virus zich hecht om toegang te krijgen tot een cel. Sommige onderzoekers vermoeden dat nicotine zich ook aan ACE2 bindt, en dat dit het virus hierdoor moeilijker maakt. Nicotine kan ook ontstekingen verzachten die door de infectie worden veroorzaakt, een hypothese die wordt ondersteund door het gebruik ervan om ontstoken darmen te behandelen.

Het nieuwe Franse onderzoek, dat naar verwachting over drie weken begint, kan ook licht werpen op een ander mogelijk therapeutisch effect van nicotine. Degenen die ernstig ziek zijn met covid-19 zijn vaak het slachtoffer van een hyperactieve immuunreactie die een cytokine-storm wordt genoemd. Cytokines zijn een groep signaalmoleculen. Sommigen hebben de taak om witte bloedcellen die ziekteverwekkers bestrijden te rekruteren naar een plaats van infectie. Als er te veel van deze cellen tegelijk aankomen, kunnen ze uiteindelijk de eigen weefsels van het lichaam aanvallen. Jason Sheltzer, een moleculair bioloog aan het Cold Spring Harbor Laboratory in de staat New York, die de fysiologische effecten van sigarettenrook bestudeert, zegt dat het theoretisch mogelijk is dat nicotine, dat dit proces verstoort, de schade kan verminderen, hoewel zijn onderzoek ook wijst op tot significante negatieve effecten van sigarettenrook op coronavirusinfecties.

Campagnevoerders tegen roken hebben er gretig op gewezen dat dit alles geen aanbeveling is om met roken te beginnen. Als een paar gelukkige rokers zo de ergste effecten van covid-19 hebben omzeild, kan nauwelijks worden gezegd dat hun acties deel uitmaakten van een goed doordacht plan. Dat is echter geen excuus om te doen alsof waarnemingen zoals die van de Pitié-Salpêtrière irrelevant zijn, en dus niet opvolgen. Als nicotine of een andere chemische stof in tabaksrook tot een behandeling leidt, kan de rest van de mensheid dankbaar zijn voor het feit dat rokers in de wereld zichzelf per ongeluk proefkonijnen hebben gemaakt in een gigantisch epidemiologisch experiment.

Bronnen:

The Economist

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close