*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Baanbrekend onderzoek: Anorexia niet enkel psychisch, maar ook fysiek probleem

0

Wetenschappers hebben ontdekt dat anorexia niet enkel een psychiatrische aandoening is, maar ook voortkomt uit problemen met de stofwisseling.

De bevinding kan verklaren waarom de ziekte zo moeilijk te behandelen is en leiden tot nieuwe behandelmethodes. Onderzoekers deden hun ontdekking door het DNA van bijna 17.000 anorexiapatiënten te vergelijken met ruim 55.000 gezonde personen.

Daaruit bleek dat er acht genen zijn die anorexia linken aan angststoornissen, depressies en dwangneuroses. Dat was ook de verwachting, maar wat niet was voorspeld, is dat er ook genen betrokken zijn die dienen voor vetverbranding, fysieke activiteit en resistentie tegen diabetes type 2.

“Wat onze studie laat zien is dat we anorexia, en mogelijk ook andere eetstoornissen, niet langer kunnen behandelen als puur psychiatrisch of psychologisch,” zegt Gerome Breen van het Londense King’s College. “Anorexia heeft de verwachte correlatie met angststoornissen, depressie en OCD, maar het heeft ook een set metabolische correlaties die we niet zien bij andere psychiatrische aandoeningen,” aldus Breen. Hoewel er niets mis lijkt met deze stofwisselingsgenen verhogen ze in combinatie met psychiatrische aandoeningen het risico op anorexia, zo lijkt het nu.

Bronnen:

The Guardian

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat