*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Acupunctuur is niet alleen voor pijn: het helpt je ook beter te slapen

0

Slapeloosheid is een slaapstoornis die miljoenen mensen over de hele wereld treft. In de Verenigde Staten meldt ongeveer 30 tot 40 procent van de volwassenen jaarlijks slapeloosheid te ervaren. Veel factoren dragen bij aan slapeloosheid. Deze omvatten psychologische aandoeningen, zoals angst of depressie, en medische aandoeningen die hevige pijn veroorzaken.

Acupunctuur is een oude helende techniek die het afgelopen decennium veel grip heeft gekregen. Veel studies staan ​​in voor de therapeutische werkzaamheid van acupunctuur, vooral bij het verlichten van pijnlijke aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, ischias, dysmenorroe, maagzweren en lage rugpijn.

Maar pijnverlichting is slechts een van de vele voordelen die deze eeuwenoude techniek biedt. Volgens Chinese onderzoekers kan acupunctuur ook mensen met slapeloosheid helpen. Ze kwamen tot deze conclusie na het bekijken van bewijs uit gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken (RCT’s) die de effectiviteit en veiligheid van acupunctuur voor primaire slapeloosheid beoordeelden.

De onderzoekers bespraken hun bevindingen in een artikel dat is gepubliceerd in The Journal of Alternative and Complementary Medicine.

Acupunctuur helpt de slaapkwaliteit te verbeteren

Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze die tot doel heeft natuurlijke genezing te bevorderen en de levenskwaliteit van een persoon te verbeteren. Bij acupunctuur worden steriele naalden gebruikt, die op zeer specifieke punten langs het lichaam worden ingebracht om disfunctionele organen te stimuleren. Er wordt ook aangenomen dat deze actie geblokkeerde energie of qi vrijgeeft, waarvan wordt aangenomen dat het de hoofdoorzaak is van alle ziekten.

In de afgelopen jaren zijn westerse landen begonnen acupunctuur te accepteren als alternatieve behandeling. Enkele opvallende symptomen en aandoeningen waarvoor acupunctuur nu wordt gebruikt, zijn onder meer depressie, allergische rhinitis, postoperatieve pijn, hoofdpijn, lage en hoge bloeddruk, beroerte, misselijkheid en braken, acute en chronische gastritis en nek- en aangezichtspijn.

Om de geschiktheid van acupunctuur als behandeling voor slapeloosheid te bepalen, hebben de onderzoekers van januari 2008 tot oktober 2017 11 databases doorzocht op relevante RCT’s. Twee van de auteurs van het onderzoek haalden onafhankelijk gegevens uit deze onderzoeken en beoordeelden het risico op vertekening.

De onderzoekers voerden statistische analyse uit met software en gecombineerde data in een meta-analyse volgens een vooraf gedefinieerd protocol. Ze voerden ook, indien nodig, sequentiële analyse uit en beoordeelden de kwaliteit van het bewijs met behulp van beoordeling van beoordelingen, ontwikkeling en evaluatie (GRADE).

De onderzoekers analyseerden 73 RCT’s met in totaal 5.533 deelnemers. Uit hun analyses bleek dat echte acupunctuurbehandeling betere resultaten opleverde dan geen behandeling door de Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) -scores van de deelnemers te verlagen.

Acupunctuur, gecombineerd met medicijnen, had ook betere resultaten dan alleen medicijnen en verminderde PSQI-totaalscores. In vergelijking met estazolam, een medicijn dat wordt gebruikt voor de kortdurende behandeling van slapeloosheid, had acupunctuur een beter effect op de PSQI-scores van de deelnemers. Acupunctuur veroorzaakte ook minder bijwerkingen dan conventionele medicijnen.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat acupunctuur mensen met slapeloosheid ten goede komt door hun slaapkwaliteit te verbeteren. De onderzoekers bevelen een grotere steekproefomvang en meer rigoureus ontworpen RCT’s aan om dit voordeel verder te onderzoeken.

Wat te verwachten van acupunctuur

Hoewel wetenschappers de wetenschap achter acupunctuur nog steeds niet begrijpen, zijn er veel theorieën over hoe het werkt. Volgens één kan acupunctuur de afgifte van endorfines veroorzaken, de hersenchemicaliën die stress en pijn verlichten. Ondertussen suggereert een andere theorie dat acupunctuur het autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden, inclusief de afgifte van chemicaliën die de bloeddruk en bloedsomloop reguleren, ontstekingen verminderen en de hersenen kalmeren.

De effectiviteit van acupunctuur bij het verlichten van pijn en het verbeteren van de slaapkwaliteit wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Mensen reageren echter anders op behandelingen, dus wees niet ongerust of verrast als uw lichaam meer tijd nodig heeft om op acupunctuur te reageren dan anderen. Voor uw gemoedsrust, raadpleeg een vertrouwde natuurlijke gezondheidsexpert voordat u acupunctuur gaat proberen en laat u alleen behandelen door een gecertificeerde of erkende acupuncturist.

Bronnen:

Science.news

MedicalNewsToday.com 1

MedicalNewsToday.com 2

MedSchool.UCSD.edu

Healthline.com

LiebertPub.com

VeryWellHealth.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat