*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


7 geweldige oefeningen om een gezonde wervelkolom op te bouwen en ischias te verlichten

0

In onze huidige tijd van overmatig zitten en zittende levensstijlen, is rugpijn een ongelooflijk veel voorkomend probleem – een probleem dat ik zelf nogal eens ervaar als ik niet de nodige stappen neem om mijn lichaam los te houden.

Ongeveer 10 jaar geleden was ik een vijver aan het graven in mijn achtertuin. Het project omvatte ongelooflijk veel graven, tillen en verplaatsen van meer dan 1000 lbs steen, en ik slaagde erin honderden ponden steen tegelijk in mijn kruiwagen te duwen, dag in dag uit, vanaf mijn oprit, de heuvel, naar mijn achtertuin.

U kunt zich het effect voorstellen dat dit op mijn rug had.

Ik ben een aantal maanden in de fysio terechtgekomen om de schade die ik had aangericht te herstellen; tussen al het overmatig tillen en het niet goed rusten tussendoor, had ik echt een puinhoop van mijn rug gemaakt. Het ergste deel? Mijn rug genas nooit volledig, zelfs niet na al mijn afspraken.

Ik bleef achter met wat leek op chronische rugpijn en het ging nooit echt weg. Mijn rug zou moe en kwetsbaar aanvoelen terwijl ik stond, mijn kern was ongelooflijk zwak en het werd volkomen normaal om te leven met die doffe pijn die te allen tijde in mijn onderrug zat.

Uiteindelijk besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Ik kende mijn lichaam het beste en wilde zien wat er zou gebeuren als ik echt zou proberen te luisteren naar wat het me vertelde. Dus begon ik elke dag mijn rug te strekken en te versterken met behulp van een reeks oefeningen waarvan ik dacht dat ze zouden werken om mijn specifieke probleem op te lossen.

Zeker, na slechts 3 weken was mijn rug sterker en losser en was de pijn weg.

Ik deed eenvoudige dingen, zoals meerdere sets squats met lichaamsgewicht, en creëerde een ochtendrekroutine die mijn hele lichaam loshield. Deze inbegrepen heb ik veel van de rekoefeningen gedaan die je hieronder ziet. Gooi een schuimroller in de dagelijkse routine en dingen kunnen zichzelf heel snel omdraaien.

Voor sommigen kost het misschien meer dan dit, misschien zelfs emotioneel werk, maar het kan nooit kwaad om beweging en rekbaarheid aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Oefening 1

Op je rug liggen. Buig je rechterbeen naar de knie. Strek je linkerbeen uit boven je hoofd. Pak het met beide handen onder de knie vast en trek het naar je romp. Houd deze trekbeweging 30 seconden vast. Herhaal deze oefening twee keer voor beide benen.

Oefening 2

Ga op je rug liggen en buig beide benen bij de knie. Pak je linkerbeen met beide handen vast bij de knie en trek het naar je romp. Houd de positie 20 seconden vast. Herhaal de oefening twee keer voor beide benen.

Oefening 3

Op je rug liggen. Strek je rechterarm naar de zijkant, in een rechte hoek ten opzichte van je lichaam. Strek je linkerbeen uit zodat het recht is. Probeer je rechterknie naar je linkerkant te strekken, zodat deze bijna je linkerhand raakt. Houd deze positie 20 seconden vast. Herhaal de oefening twee keer voor beide knieën.

Oefening 4

Ga op je rug liggen en buig je linkerbeen naar de knie. Plaats de onderste helft van uw rechterbeen kruislings over uw linkerdij, met uw knie zijwaarts in een rechte hoek. Trek voorzichtig je linkerbeen naar je hoofd. Houd deze positie 30 seconden vast. Verander de positie van je benen en herhaal.

Oefening 5

Leun met je rechterknie op de grond en strek je been achter je uit. Je linkerbeen moet bij de knie gebogen zijn. Houd deze positie 30 seconden vast. Herhaal de oefening met de positie van je benen veranderd.

Oefening 6

Ga aan je rechterkant liggen. Buig je linkerbeen naar de knie en pak je enkel vast met je linkerhand. Trek voorzichtig met uw hand aan uw enkel en span daarbij de spieren in uw linkerdij. Uw wervelkolom mag niet in grote mate worden gebogen. Houd deze positie 30 seconden vast. Ga dan links liggen en herhaal de oefening.

Oefening 7

Sta op armlengte van een tafel. Buig je bovenlichaam naar voren, buig je benen lichtjes op de knieën, tot het punt waarop je de rand van de tafel met beide handen kunt aanraken. Je armen moeten gestrekt zijn en je hoofd ter hoogte van je schouders. Houd deze positie tien seconden vast. Sta dan rechtop en buig je lichaam naar elke kant, de een na de ander.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat