*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


6 Redenen om meer raapstelen te eten, een minder bekende voedingskrachtcentrale

0

Raapstelen zijn kruisbloemige groenten die tot dezelfde familie behoren als boerenkool en broccoli. raapstelen verwijst naar de donkere bladgroene toppen van rapen die vaak worden weggegooid. Ze zijn echter volledig eetbaar en behoren zelfs tot de gezondste groenten die je kunt eten.

In termen van de Aggregate Nutrient Density Index (ANDI), een maat voor de vitamine-, mineraal- en fytonutriëntendichtheid van voedingsmiddelen in verhouding tot hun caloriegehalte, behoren raapstelen tot de hoogst gewaardeerde voedingsmiddelen, samen met enkele andere kruisbloemige groenten. Dit betekent dat raapstelen boordevol krachtige voedingsstoffen zitten, maar weinig calorieën bevatten.

Een portie (55 gram) rauwe raapgreens met één kopje biedt het volgende:

33 milligram (mg) vitamine C
105 microgram (mcg) foliumzuur
318 mcg vitamine A
138 mcg vitamine K
Volgens deskundigen zouden volwassen mannen dagelijks 120 mcg vitamine K moeten consumeren, terwijl vrouwen 90 mcg zouden moeten consumeren. Volwassen mannen moeten ook 900 mcg vitamine A uit hun dieet halen, terwijl vrouwen dagelijks 700 mcg moeten krijgen. Een portie raapgreens levert meer dan de aanbevolen dagelijkse inname (RDI) van vitamine K en een derde van de ADH van vitamine A.

6 gezondheidsvoordelen van raapstelen

Raapstelen bieden verschillende gezondheidsvoordelen. Hier zijn zes van de meest opvallende:

1. Verminder het risico op bloedarmoede
Bloedarmoede is een aandoening waarbij een persoon niet genoeg rode bloedcellen heeft om zuurstof naar organen en weefsels te transporteren. Een van de belangrijkste oorzaken is ijzertekort.

Raapstelen zijn rijk aan ijzer en vitamine C. De combinatie van deze twee voedingsstoffen kan het lichaam helpen het ijzer beter te absorberen, waardoor het risico op bloedarmoede afneemt.

2. Bescherm tegen kanker
Kruisbloemige groenten zoals raapstelen zijn rijk aan antikankerverbindingen. Zo biedt sulforaphane bescherming tegen kanker. Deze verbinding is verantwoordelijk voor de bittere smaak van kruisbloemige groenten. Onderzoek toont aan dat sulforafaan het enzym histon deacetylase remt, waarvan bekend is dat het een rol speelt bij de progressie van kanker.

Vitamine C heeft ook antikankereffecten. Als antioxidant bestrijdt vitamine C vrije radicalen die de ontwikkeling van kanker kunnen veroorzaken. Chlorofyl in raapgreens kan ook de kankerverwekkende effecten van gegrild of verbrand voedsel compenseren.

3. Verbeter de spijsvertering
Raapstelen zijn rijk aan vezels en hebben een hoog watergehalte, dus het eten ervan kan constipatie helpen voorkomen, de spijsvertering verbeteren en een goede darmgezondheid bevorderen.

4. Voorkom osteoporose
Osteoporose wordt gekenmerkt door broze en zwakke botten. Dit kan worden veroorzaakt door een slechte inname van calcium en vitamine K, die studies hebben gekoppeld aan een hoger risico op botbreuken.

Om osteoporose te voorkomen en uw botten sterk en gezond te houden, eet u veel raapstelen, die rijk zijn aan calcium en vitamine K.

Raapstelen bevatten ook vitamine A, fosfor en magnesium, die allemaal gunstig zijn voor de gezondheid van de botten.

5. Verbeter slaap en stemming
Choline in raapstelen kan de slaap, spierbeweging, leren en geheugen helpen verbeteren. Het helpt ook bij het handhaven van de structuur van celmembranen en bij het doorgeven van zenuwimpulsen.

Foliumzuur daarentegen helpt bij depressie door te voorkomen dat zich overmatige homocysteïne in het lichaam vormt. Onderzoek toont aan dat een overmaat aan homocysteïne de productie van serotonine, dopamine en noradrenaline kan verstoren. Deze feelgoodhormonen reguleren de stemming, slaap en eetlust.

6. Verbeter de gezondheid van huid en haar
Raapstelen zijn ook goed voor de huid en het haar omdat ze rijk zijn aan vitamine A en C.

Vitamine A speelt een belangrijke rol bij de groei van lichaamsweefsels, inclusief de huid. Het is ook goed voor de gezondheid van het haar, aangezien het bijdraagt ​​aan de talgproductie. Sebum houdt het haar gehydrateerd.

Ondertussen is vitamine C betrokken bij de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat huid en haar structuur geeft. (Gerelateerd: de beste manier om alle gezondheidsvoordelen van raapgreens te verkrijgen, is door ze te stomen.)

IJzergebrek houdt ook verband met haaruitval, maar dit kan gemakkelijk worden voorkomen door raapstelen te eten, wat een geweldige bron van ijzer is.

Raapstelen zijn voedzame groenten die een geweldige aanvulling zijn op een gezond dieet. De vele voordelen die ze bieden, maken deze bladgroenten ook tot een bonafide superfood. Om aandoeningen als bloedarmoede, osteoporose en kanker te voorkomen, moet u raapstelen opnemen in een uitgebalanceerd dieet en dit combineren met regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat