*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


5 tips om blessures te voorkomen

0

Blessures voorkomen met deze 5 tips!

1. Volg de 10 procent regel

Als je jezelf wil pushen, bouw dit dan langzaam op: Ren 10 procent verder dan vorige week, of til 10 procent meer gewicht dan je vorige week tilde om eventuele blessures te voorkomen, zegt Dr. Rajeev Pandarinath, een assistent professor aan de George Washington University School of Medicine & Health Sciences.

2. Til niet boven je schouders

Onze lichamen zijn niet ontworpen om zware gewichten tot boven onze schouders te tillen, zegt Dr. Kenneth Fine van het Orthopaedic Center in Rockville. Als je je armen uitstrekt in een hoek van 90 graden ten opzichte van je lichaam, zou het gewicht niet hoger dan deze lijn moeten komen. Fine zegt: “Het ironische is dat shoulder presses niet belangrijk zijn voor het menselijk lichaam, en dat veel topsporters deze oefening niet doen, terwijl amateursporters dit vaak wel doen. Een duwende beweging boven het hoofd plaatst te veel ongezonde belasting op het rotatorenmanchet.” Let hier op om eventuele  blessures te voorkomen

3. Cross-training

Een paar uur per dag sporten kan gezond zijn, maar het beste is om afwisseling in de typen oefeningen te hebben om blessures te voorkomen. “Beperk iedere aparte activiteit tot een uur per dag,” zegt Fine.

4. Warming up

Lichte cardio oefeningen om de spieren op te warmen, gevolgd door voorzichtige stretches kunnen blessures voorkomen. Meer dynamische stretches zoals walking lunges en high knees kunnen je helpen voorbereiden op workouts met een hoge intensiteit, zoals CrossFit, aldus Pandarinath.

5. Luister naar je lichaam

“We denken graag dat we nog steeds twintigers zijn, dus trainen we met een hoop pit en overschrijden een grens en beginnen last van de schouders en knieën te krijgen,” zegt Dr. Chris Annunziata van Commonwealth Orthopaedics in Arlington.
Nu renwedstrijden en marathons steeds populairder worden, duiken mensen er te snel in, wat leidt tot blessures, zegt Dr. Daniel Pereles van Montgomery Orthopaedics. CrossFit en Tough Mudders, evenals andere workouts, kunnen leiden tot ontsteking van het rotatorenmanchet (door het boven het hoofd tillen van gewichten), evenals ontstekingen in de knieën en stress fracturen (beide door het herhaaldelijk springen).

Het is goed om jezelf uit te dagen, maar negeer de signalen van je lichaam niet en voorkom blessures.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close