*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


5 alternatieven voor talkpoeder

0

Het nieuws over babypoeder, eierstokkanker en mesothelioom kan ertoe leiden dat u uw dagelijkse routine heroverweegt.

Talkpoeder is de laatste jaren vaak in het nieuws geweest en heeft veel mensen ertoe aangezet hun persoonlijke routines in twijfel te trekken. En niet voor niets – het is een verwarrende reeks soms tegenstrijdige informatie.

Het is in verband gebracht met eierstokkanker en bezorgdheid dat het asbest kan bevatten, wat een zeldzame kanker kan veroorzaken die mesothelioom wordt genoemd. Hoewel de meest recente studie geen statistisch significant verband heeft gevonden tussen talkpoeder en eierstokkanker, zijn er voldoende veilige opties om te gebruiken in plaats van talkpoeder:

Maïzena: maiszetmeel is te vinden in het bakpad van uw plaatselijke supermarkt en is een geweldig natuurlijk alternatief voor talkpoeder. De consistentie is precies hetzelfde, dus het zal net zo goed nat worden. Maïzena is afgeleid van het endosperm van een maïskorrel en wordt vaak gebruikt om sauzen te verdikken.

Arrowrootzetmeel of tapiocazetmeel: beide nietjes in de keuken van een paleo-bakker, deze zetmelen zijn volledig natuurlijke alternatieven voor talk. Arrowroot is afgeleid van verschillende tropische Zuid-Amerikaanse planten. Tapioca-zetmeel is afgeleid van de verpulverde pulp van de Zuid-Amerikaanse cassaveplant, een houtachtige struik. Beide worden in paleo-recepten gebruikt als alternatief voor bloem en maïzena. Als je het op het zere achterwerk van je baby gebruikt, probeer dan dit recept voor zelfgemaakt babypoeder.

Zuiveringszout: je dacht dat natriumbicarbonaat, ook bekend als zuiveringszout, maar 100 keer werd gebruikt. Nou, hier is er nog een: dit gewone pantry-item kan worden gebruikt in plaats van babypoeder. Sommige mensen gebruiken het zelfs als deodorant en brengen het elke ochtend op hun oksels aan. Het kan ook de lucht ontgeuren.

Havermeel: probeer dit als u op zoek bent naar een iets grover poeder dan de hierboven genoemde.

Alternatieve babypoeders: deze producten zijn talkvrij en sommige combineren de hierboven genoemde items met etherische oliën. Er zijn ook geurvrije opties beschikbaar. Om er een paar op te noemen:

Burt’s Bee’s babystofpoeder
Honeybee Gardens Deodorant Powder
Nature’s Baby Dusting Powder (zonder parfum)

Hier is nog een laatste reden om de volledig natuurlijke route te overwegen: talk is giftig bij inademing of inslikken. Het kan ademhalingsproblemen veroorzaken en daarom dringt de American Academy of Pediatrics aan op voorzichtigheid bij het gebruik van talkpoeder bij baby’s.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close