*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


4 FOUTE GEWOONTEN WAARDOOR JE NIET AFVALT

0

Je hebt jezelf zover gekregen om op dieet te gaan, maar je valt niet af? Dan kan het zijn dat het aan één van deze slechte gewoonten ligt.

1. Je drinkt frisdrank in plaats van water
Wanneer je twee glazen frisdrank met suiker per dag vervangt door twee glazen water, ben je een halfjaar later twee kilo lichter, aldus onderzoekers van de University of North Carolina. Het zijn niet alleen de suikers in de frisdrank die dik maken, ontdekten de onderzoekers. Mensen die veel fris drinken eten vaak ook meer gedurende de dag. Frisdrank stimuleert namelijk de trek in zoetigheid.

2. Je wil te graag
Volgens een onderzoek van de Duitse psycholoog Adrian Meule hebben mannen die af en toe uit de band springen meer kans om goed af te vallen van zij die zichzelf helemaal niks meer gunnen. Dat komt, ontdekte Meule, doordat de hersenen van verkrampte afslankers gevoeliger zijn voor de verleidingen van eten. Als verkrampte afslankers een ogenblik minder sterk in hun schoenen staan, proppen ze zichzelf vol en hebben ze daarna meer moeite om hun dieet te hervatten.

3. Je speelt Call of Duty tot diep in de nacht
Na een nacht met vier uur slaap bestaat er grote kans dat je 560 kcal meer eet dan de zou hebben gedaan wanneer je acht uur geslapen had.. Dat ontdekten onderzoekers van het European Center for Taste Sciences door proeven met jonge mannen. ‘Slaperige hersenen willen volledig actief zijn’, verklaren onderzoekers, ‘en dat zijn ze alleen als ze veel calorieën krijgen.’

4. Je bent te optimistisch
De meeste mensen overschatten hoeveel kilocalorieën ze verbranden door intensief te trainen. Dat meldden bewegingswetenschappers van de University of Ottowa enige jaren terug in het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness. Toen de Canadezen proefpersonen een broodje bapao lieten verbranden op een loopband met een afgedekt beeldscherm, dachten de respondenten dat ze een complete warme maaltijd hadden weggerend.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close