*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


20 Beste voedingsmiddelen voor je dagelijkse vitamine C

0

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, speelt een cruciale rol in veel van de dagelijkse functies van het lichaam. Maar het lichaam maakt zelf geen vitamine C aan. Je zult het moeten consumeren uit voedsel, zoals fruit en groenten.

Waarom heb je vitamine C nodig?

Vitamine C helpt bij de productie van collageen, een eiwit dat nodig is bij het herstel en de groei van celweefsel. Dit omvat de botten, gewrichten, huid en spijsverteringskanaalweefsels. De vitamine is ook een antioxidant; het beschermt cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Bovendien helpt vitamine C bij het produceren van witte bloedcellen en antilichamen, die beide nodig zijn om ziekteverwekkers en infectieveroorzakende bacteriën af te weren. Dit maakt het een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C (ADH) volgens het National Institute of Health staat hieronder vermeld. De meeste natuurgeneeskundigen en veel artsen beschouwen deze bedragen als minimum, terwijl bepaalde groepen, zoals rokers, nog meer profiteren.

Volwassenen (> 19 jaar oud)
Mannen – 90 mg / dag
Vrouwen – 75 mg / dag
Zwangere vrouwen – 85 mg / dag
Vrouwen die borstvoeding geven – 120 mg / dag
Tieners en kinderen (1-18 jaar oud)
Peuters (1-3) – 15 mg / dag
Kinderen 4-8 – 25 mg / dag
Kinderen 9-13 – 45 mg / dag
Mannelijke tieners (14-18) – 75 mg / dag
Vrouwelijke tieners (14-18) – 65 mg / dag
zuigelingen
0-6 maanden oud – 40 mg / dag
7-12 maanden oud – 50 mg / dag

Een vitamine C-tekort leidt tot een verhoogd risico op aandoeningen, waaronder tandheelkundige problemen, bloedarmoede door ijzertekort en huidproblemen zoals petechiae en purpura. Dit kan zich ook ontwikkelen tot een serie ernstiger ziekten, zoals osteoporose en scheurbuik.

20 voedingsmiddelen voor uw vitamine C-fix

Zorg ervoor dat u elke dag de aanbevolen hoeveelheid vitamine C krijgt met de volgende voedingsmiddelen:

1. Guave. Rauwe guave is een rijke bron van vitamine C. Het bevat 126 mg ervan, ongeveer 40 procent meer van de ADH. Het bevat ook de antioxidant lycopeen, die kanker kan helpen voorkomen.

2. Zoete rode en groene paprika’s. Een kopje van elk heeft meer dan voldoende vitamine C om uw ADH te bereiken. Rauwe, zoete rode peper bevat 190 mg vitamine C per kop. Aan de andere kant heeft rauwe, zoete groene peper 120 mg vitamine C per portie.

3. Tomatensap. Een rauwe tomaat heeft ongeveer 20 mg vitamine C.Als tomaten in sap worden geconcentreerd, kan acht ons tot 120 mg vitamine C leveren.

4. Sinaasappels en sinaasappelsap. De sinaasappel is een veel gegeten fruit dat bekend staat om zijn vitamine C-gehalte. Eén grote vrucht biedt 109 mg vitamine C, of ​​108,8 procent van de ADH. Aan de andere kant bevat een kopje sinaasappelsap 124 mg vitamine C. Dit is goed voor 137,8 procent van de ADH.

5. Chilipepers. Een groene chilipeper heeft 109 mg vitamine C, terwijl de rode chilipeper 65 mg bevat. Chilipepers bevatten ook capsaïcine, een stof waarvan bekend is dat het pijn en ontsteking vermindert.

6. Aardbeien. Ze bevatten verschillende antioxiderende voedingsstoffen, waaronder vitamine C, mangaan en flavonoïden. Een kopje gesneden aardbeien levert 97,6 mg vitamine C.

7. Papaya. Een kleine papaja levert 95,6 mg vitamine C. Vitamine C heeft ook potentiële ontstekingsremmende effecten op de hersenen. Een onderzoek bij mensen met milde Alzheimer toonde verminderde ontsteking en 40 procent vermindering van oxidatieve stress toen de deelnemers gedurende zes maanden papaja-extracten kregen.

8. Grapefruit. Een halve grapefruit bevat 45 mg vitamine C en slechts 41 calorieën, wat handig is om de ADH te krijgen tijdens het volgen van een dieet.

9. Broccoli. Een kopje rauwe broccoli levert 81,2 mg vitamine C, of ​​90,2 procent van de ADH. Broccoli is een kruisbloemige groente. Studies hebben aangetoond dat kruisbloemige vitamine-rijke groenten oxidatieve stress verlagen en het risico op kanker en hartaandoeningen verminderen.

10. Ananas. Ananassen zijn veelzijdige vruchten, die gemakkelijk alleen kunnen worden gegeten, worden omgezet in een sap of worden gemengd met andere ingrediënten. Een kopje rauwe stukjes ananas bevat 78,9 mg vitamine C.

11. Aardappel. Een grote aardappel bevat 72,7 mg vitamine C, of ​​90,2 procent van de ADH. Aardappelen staan ​​ook bekend om hun kaliumgehalte en kunnen worden gemengd met een assortiment andere voedingsmiddelen.

12. Spruitjes. Ook een kruisbloemige groente, een kopje rauwe spruitjes levert 74,8 mg vitamine C.

13. Kiwi. Eén kiwi bevat 64 mg vitamine C, of ​​71 procent van de ADH. Studies hebben ook aangetoond dat kiwi’s kunnen helpen het cholesterol te verlagen en oxidatieve stress te verminderen. Eén studie bij 14 mannen met vitamine C-tekort had de activiteit van witte bloedcellen verhoogd door slechts twee weken lang elke dag twee kiwi’s te eten.

14. Tijm. Tijm heeft drie keer de concentratie vitamine C als een sinaasappel en een van de hoogste onder culinaire kruiden. Een ons verse tijm bevat 45 mg vitamine C.

15. Meloen. Een kopje in blokjes gesneden cantaloepen levert 57,3 mg vitamine C, ofwel 63,7 procent van de ADH. Ze zijn ook rijk aan kalium, niacine en vitamine A.

16. Bloemkool. Bloemkool is onder andere een rijke bron van vitamine C, kalium, calcium en vezels. Een kopje rauwe bloemkool bevat ongeveer 51,6 mg vitamine C.

17. citroen. Samen met zijn schil kan een hele citroen tot 83 mg vitamine C bevatten. In de jaren 1700 werd het aan zeilers gegeven om scheurbuik te voorkomen.

18. Lychee. Een kopje lychee levert 151 procent van de ADH, of 75 mg vitamine C per 100 g. Het bevat ook omega-3 en omega-6-vetzuren. Deze vetzuren nemen deel aan een breed scala aan functies voor het behoud van de hersenen, het hart en de bloedvaten.

19. Boerenkool. Een kopje van deze kruisbloemige groente bevat 80 mg vitamine C. Boerenkool vermindert het vitamine C-gehalte tot 53 mg; dit proces helpt echter bij het vrijgeven van zijn antioxidanten.

20. Kakadu-pruimen. Dit zijn Australische superfoods met een hoge concentratie vitamine C. Er wordt aangenomen dat ze 100 keer meer vitamine C bevatten, wat neerkomt op 5.300 mg vitamine C per 100 g.

Naast deze lijst bevatten veel meer groenten en fruit vitamine C, dus het is gemakkelijk om een ​​heerlijke manier te vinden om je gezondheid te behouden door genoeg te krijgen.

Bronnen:

MedicalNewsToday.com

DrWeil.com

CureJoy.com

HealthLine.com

VeryWellFit.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close