Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Waarom je niet afvalt door beweging

0

Beweging is goed voor je, maar het helpt waarschijnlijk niet om kilo’s kwijt te raken. Ons lichaam past zich bij meer activiteit aan en gaat minder calorieën verbranden. Hoewel je aan het begin van een intensief trainingsprogramma wel gewicht verliest, zal dat na een paar dagen of weken minder worden, tot stilstand komen of je zult zelfs weer aankomen, aldus onderzoekers van de City Universiteit in New York.

Hoofdonderzoeker Herman Pontzer zegt dat hem dit duidelijk werd nadat hij onderzoek had gedaan onder de Hadza. Dat is een volk van jager-verzamelaars in Tanzania, dat een buitengewoon actief leven leidt, dagelijks vele kilometers aflegt en zwaar lichamelijk werk verricht. Desondanks was hun dagelijkse energieverbruik gelijk aan dat van iemand uit de VS of Europa die een zittend leven leidt.

Om dit verder te onderzoeken, rekruteerden Pontzer en zijn team meer dan 300 mannen en vrouwen en volgden ze een week lang hun activiteiten en energieverbruik, of ‘calorieverbranding’. Hoewel er een klein verschil was tussen degenen die bijna alleen maar stilzaten en anderen die aan matige beweging deden, verdween dit voordeel bij mensen die matig tot veel fysieke activiteiten hadden.

Misschien is er een sweet spot, een optimale hoeveelheid beweging waarbij calorieën worden verbrand, aldus Pontzer. Maar de beste manier om af te vallen is gezond en verstandig eten.

Bron: Cell: Current biology, 2016; doi: 10.1016/j.cub.2015.12.046

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close