Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Voor elk uur dat je hardloopt, leef je 7 uur langer

0

Of je het nu leuk vindt of niet, misschien moet je toch maar eens je hardloopschoenen van zolder halen. Volgens nieuw onderzoek verlengt de sport je leven namelijk aanzienlijk.
 
Het betreft een vervolgstudie van de universiteit van Iowa. Uit de eerste studie uit 2014 bleek al dat slechts vijf tot tien minuten hardlopen per dag de kans op onder meer hart- en vaatziekten fors vermindert.
 
Uit de vervolgstudie komen soortgelijke resultaten. Professor Duck-chul Lee en zijn team concluderen dat hardlopen de kans op een voortijdige dood met veertig procent vermindert. Dat is los van snelheid of aantal kilometers. De belangrijkste bevinding is dat hardlopen het leven meer verlengt dan de duur van de run. Als alle deelnemers van het onderzoek zouden hardlopen, zouden er in de groep een kwart minder fatale hartaanvallen plaatsvinden.
 
Hardlopers verlengen hun leven met zeven uur voor elk uur dat ze hardlopen, stellen de onderzoekers tot slot. Ze berekenen dat als volgt: twee uur per week rennen gedurende veertig jaar kost ongeveer zes maanden van je leven. Maar je levensverwachting neemt toe met 3,2 jaar. Dat is een nettowinst van 2,8 jaar.
 
Tijd dus om lekker te gaan hardlopen voor een langer leven.

Bron(nen):   Independent

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close