Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Volgens dit onderzoek is de sauna niet alleen maar goed voor ontspanning!

0

Veel mensen maak je blij met een heerlijk wellnessdagje. Even de telefoon een dagje weg, boekje erbij en heerlijk ontspannen! Volgens en Fins onderzoek is de sauna niet alleen maar goed voor ontspanning, maar ook voor iets heel anders. Onderzoekers hebben namelijk een link ontdekt tussen het regelmatig bezoeken van de sauna en een verbetering van het geheugen.

Hiervoor werden 2300 mannen maar liefst 20 jaar gevolgd. Wat eruit kwam? Mannen die zeven keer per week naar de sauna gingen bleken 66 procent minder kans te hebben op dementie, en 65 procent minder kans op Alzheimer, dan de mannen die maar één keer per week gingen.

Daarnaast speelden ook andere factoren mee die invloed hadden op de uitslag zoals: leefgewoontes, lichaamsbeweging en sociaal-economische factoren’, aldus een professor van de University of Eastern Finland.

Het houdt niet op met de positieve uitslagen, want met een vervolgstudie is er zelfs ondervonden dat mannen die elke dag een bezoekje brachten aan de sauna, minder kans hadden om te overlijden aan hartproblemen in vergelijking met mannen die maar 1 keer week gingen. Hoe dit komt? In de sauna gaat je hartslag omhoog waardoor je gaat zweten. Volgens een van de onderzoekers kan je het een beetje zien als een lichamelijke oefening. Na een bezoekje aan de sauna zou je al snel merken dat je bloeddruk is gedaald en dat is heel goed omdat een te hoge bloeddruk een belangrijke risicofactor is voor hart-en vaatziekten en geheugenziektes, aldus de onderzoekers.

Ben jij ook zo gek op de sauna? Dan is dit vast heel fijn nieuws!

Bron: Women’s Health

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close