*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Tel geen calorieën, maar happen’

0
‘Wearables’ die informatie geven over het aantal happen dat iemand neemt, bewijzen een goede dienst aan mensen die willen afvallen. Happen tellen blijkt eenvoudiger dan calorieën bijhouden, maar moet persoonlijk worden ingeregeld.
Onderzoekers van de Clemson University in Philadelphia ontdekten dat ‘happentellers’ maken dat mensen minder eten en hun calorie-inname verlagen.

‘Mindless margin’
De onderzoekers voerden een tweetal experimenten uit met zogenaamde intake monitoring technology. Ze constateerden dat de feedback aan de gebruiker van dit soort wearables, op of tegen het lijf gedragen apparaatjes, mensen helpt de zogeheten ‘mindless margin‘ te vermijden. Dat zijn factoren die tot overeten leiden zonder dat iemand dat in de gaten heeft. Denk bijvoorbeeld aan zaken als portiegrootte, de afmeting van het bord en sociale interactie rondom het eten.

Happenteller vermindert calorie-inname
In beide experimenten kregen de proefpersonen een lunch voorgezet, geserveerd op een groot of een klein bord. In het eerste experiment met 94 proefpersonen van wie de helft van een happenteller voorzien was, stelden de onderzoekers vast dat een happenteller de voedselinname en het aantal happen aanzienlijk verminderde, zowel bij een groot als bij een klein bord. De happenteller bleek de impact van een groot bord echter niet helemaal ongedaan te kunnen maken; degenen die een groot bord voorgezet kregen, aten nog altijd meer dan de proefpersonen met een klein bord, ongeacht hun happenteller.

Het is dus van belang het gewenste aantal happen bij een voor de betreffende persoon normale portie vast te stellen

Daarom kregen in het tweede experiment 99 proefpersonen een doel opgelegd. Ze moesten óf weinig happen (12) óf veel happen (22) eten. Beide groepen realiseerden hun doel in termen van het aantal happen, maar bleken uiteindelijk evenveel te binnen te krijgen. “In hun streven verzadigd te raken zonder de opgelegde limiet te overschrijden, kregen een deel van de proefpersonen het gevoel dat ze grotere happen moesten nemen dan ze normaal zouden doen”, zegt co-auteur Phillip Jasper. Het is dus van belang het gewenste aantal happen bij een voor de betreffende persoon normale portie vast te stellen.

De onderzoekers bepleiten het vaststellen van gepersonaliseerde doelstellingen voor het aantal happen dat een obese patiënt mag eten.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close