Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Te dik of niet? Het verschil zit in één blikje frisdrank per dag

0

Overgewicht bij kinderen kan voorkomen worden door slechts kleine aanpassingen in hun voedingsgewoonten. Dat is één van de conclusies van het proefschrift van de Nederlandse Saskia van den Berg in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Van den Berg analyseerde data over de gezondheid van 2.190 kinderen, waarvan tien procent tussen het tweede en zesde levensjaar overgewicht ontwikkelde. Die kinderen kwamen gemiddeld 4.8 kilo meer aan dan kinderen met een normaal gewicht. En dat overgewicht zit in kleine dingen: bij negentig procent van de kinderen die op hun zes jaar te zwaar waren, komt hun gewichtstoename overeen met ongeveer 75 ckal per dag. Dat is evenveel als een blikje frisdrank of een half uurtje wandelen per dag – het zijn die kleine dingen die de weegschaal naar de verkeerde kant kunnen doen doorslaan. ” Dit suggereert dat preventie van een ongewenste gewichtstoename haalbaar zou moeten zijn”, staat in het proefschrift van Van den Berg. Het verbruiken van 75 ckal per dag is relatief eenvoudig te realiseren door wat vaker te stappen, lopen of fietsen. Een andere mogelijkheid is iets minder calorieën in te nemen: het verschil zit hem in een zakje chips of een reep chocola.

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close