*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Probeer deze eeuwenoude zelfherstellende techniek 10 minuten per dag om uw welzijn te verbeteren (video)

0

Ayurveda is een hindoesysteem met historische wortels in het Indiase subcontinent. Geglobaliseerde en gemoderniseerde praktijken afgeleid van Ayurveda-tradities zijn een soort alternatieve geneeskunde.

Ayurveda is het oudste holistische genezingssysteem dat tegenwoordig wordt gebruikt. Wat nog interessanter is, is dat mensen in India de Ayurvedische behandeling meer gebruiken dan conventionele geneeskunde, en ze studeren Ayurveda op scholen en universiteiten.

Bovendien heeft de Wereldgezondheidsorganisatie op het congres in Alma Ati in 1977 Ayurveda officieel erkend en aanbevolen. Zolang lichaam, ziel en geest in harmonie werken, blijft een persoon in goede gezondheid – het is de basis Ayurvedische filosofie en de oude Indiase genezingsmethode waarin het heeft geresulteerd.

Volgens Ayurveda is alles in het universum doordrenkt met energie en verbondenheid.

De drie doshas (soort bioregulatoren) die het lichaam in leven houden en het laten werken zijn “Pitta”, “Kapha” en “Vata”. Vatta regelt de ademhaling, Kapha behoudt kracht en Pitta regelt de stofwisseling.

Als ze met elkaar in balans zijn, voelen we ons erg goed. Goede voeding, massage, yoga en meditatie verbeteren ons zelfherstellend vermogen.

Hier is een dagelijkse zelfherstellende methode in slechts 10 minuten:

Tongreiniging – 30 seconden

Verwijder na het poetsen uw tanden met uw borstel van de tong. De lever, galblaas en nieren zijn de organen die ons lichaam helpen schadelijke stoffen te verwijderen.

Als bijproduct van bepaalde metabole processen worden sedimenten en toxines op de tong aangemaakt. Als we ze na een tijdje niet elimineren, beginnen ze de energiestroom in het lichaam te blokkeren.

Gebruik de kracht van sesamolie – 2 minuten

Na het poetsen van je tanden en tong, spoel je mond gedurende twee minuten met een lepel sesamolie, spuug het uit en spoel het af met warm water. Sesamolie voorkomt het ontstaan ​​van tandplak, tandbederf en gingivitis. Het is rijk aan linolzuur en werkt tegen schimmels, bacteriën en virussen.

Zelfmassage – 3 minuten

Voor massage heb je handschoenen of een zachte borstel nodig. Masseer elk lichaamsdeel 10-20 keer, in deze volgorde: nek, rug, zover als je kunt reiken, wrijf vervolgens je schouders, handen en vingers met cirkelvormige bewegingen. Masseer het bovenste deel van de borst voorzichtig met een horizontale beweging. Ga dan naar de maag en masseer van boven naar beneden en van links naar rechts.

Ga naar de dijen. Wrijf ze van buitenaf en van boven naar beneden. Ga dan naar de knieën en voeten en masseer ze met een cirkelvormige beweging. Massage verbetert de bloedsomloop en herstelt energie. Elk huidsegment wordt geassocieerd met een intern orgaan en ze werken allemaal veel beter en hebben een betere bloedcirculatie na een massage, zeggen Ayurvedische artsen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close