*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Power-up: Suppletie met cafeïne blijkt de prestaties van (top)sporters te verbeteren

0

Onderzoekers hebben een ander supplement gevonden dat ideaal is voor atleten: cafeïne. Een systematische review gepubliceerd in het Journal of the International Society of Sports Nutrition heeft vastgesteld dat cafeinesupplementen kracht, en uithoudingsvermogen kunnen verbeteren in vechtsportatleten.

Voor de herziening keken onderzoekers uit Spanje en de Verenigde Staten naar negen studies die sinds 2010 zijn gepubliceerd en die het effect van cafeïne op de prestaties van atleten in vechtsporten evalueerden. De studies onderzochten 109 deelnemers in totaal: 42 Braziliaanse jiu-jitsu-atleten, 33 taekwondo-atleten en 34 judosporters. De onderzoeken onderzochten cafeïne in doses van 3 milligram per kilogram (mg / kg), 4 mg / kg, 5 mg / kg en 6 mg / kg op verschillende tijdstippen vóór inspanningstests.

Zes van deze onderzoeken presenteerden een positieve correlatie tussen cafeïne, fysieke prestaties, uithoudingsvermogen en herstel. De onderzoekers ontdekten dat cafeïnedoses van 3 tot 6 mg / kg zijn gekoppeld aan verhoogde glycolytische activiteit of afbraak van glucose tijdens de uitvoering van echte of gesimuleerde gevechten. De inname van cafeïne verhoogde de sterkte van de handgreep, de maximale repons van de bench press en de reactiesnelheid van de kick in vergelijking met placebo.

In tegenstelling tot andere workout-supplementen zoals creatine, bevordert cafeïne geen gewichtstoename. Dit maakt het een geweldige aanvulling voor vechtsporters die dezelfde energie-eisen hebben als andere atleten, maar hun calorie-inname is beperkt omdat ze in hun gewichtsklasse moeten blijven.

Andere studies over cafeïne als een workout supplement

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat cafeïne de trainingsprestaties effectief verbetert. Er zijn onderzoeken die hebben aangetoond dat pure cafeïne uithoudingsatleten sneller kan laten rennen en langer kan laten fietsen. Andere studies hebben aangetoond dat het voetballers kan helpen om vaker en over grotere afstanden te sprinten, en basketbalspelers om hoger te springen. Er zijn aanwijzingen dat het ook de nauwkeurigheid van tennisspelers en golfers bij het raken van de bal kan verbeteren. Ten slotte kan het ook helpen gewichtheffers zwaardere gewichten te laten heffen.

Hoe cafeïne werkt

Cafeïne wordt gemakkelijk opgenomen in de bloedbaan en piekt na 90 tot 100 minuten gebruik. Gedurende drie tot vier uur blijven de cafeïnegehalten hoog en beginnen daarna te dalen. Cafeïne beïnvloedt het lichaam op verschillende manieren.

In het zenuwstelsel stimuleert cafeïne gebieden in de hersenen en het zenuwstelsel om de focus en energie te verbeteren en tegelijkertijd vermoeidheid te verminderen. Cafeïne beïnvloedt ook adrenaline en endorfines, evenals de motorische cortex, het gebied van de hersenen dat spieractivatie signaleert. Bovendien kan cafeïne het vetverbrandende vermogen van het lichaam verbeteren en de thermogenese of warmteproductie verhogen, waardoor u meer calorieën kunt verbranden.

Als u van plan bent om aan te vullen met cafeïne, varieert de aanbevolen dosis watervrij cafeïne per lichaamsgewicht, maar ligt meestal rond de 200 tot 400 mg, een uur voor een race of evenement. Dit kan bijdragen aan het maximaliseren van de prestatievoordelen. Als u cafeïne consumeert door cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken zoals koffie of pure chocolade, zijn de voordelen mogelijk niet zo groot als die van supplementen.

Neem niet teveel cafeïne in. Te veel van alles kan meer kwaad dan goed doen. Het consumeren van buitensporige hoeveelheden cafeïne kan bijwerkingen veroorzaken zoals angst, duizeligheid, verhoogde hartslag, slapeloosheid of andere slaapproblemen, geïrriteerdheid, maagklachten, trillen en rusteloosheid.

Bronnen:

NutraIngredinets-USA.com

TheConversation.com

Healthline.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close