*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Oolongthee drinken bevorderd gewichtsverlies

0

Thee drinken is gebruikelijk in Aziatische landen, zowel voor de gezondheid als voor het plezier. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Food Science and Human Wellness, ontdekte een team van onderzoekers van de National Taiwan University en de University of Florida dat oolong thee-extracten enorm kunnen helpen bij het verliezen van gewicht en het voorkomen van obesitas.

Thee, zoals groene thee, zwarte thee en oolongthee, zit vol met polyfenolverbindingen, zoals epigallocatechinegallaat (EGCG), epigallocatechin, epicatechinegallaat (ECG), epicatechine (EC), cafeïne en galluszuur. Van de drank is aangetoond dat deze veel biologische activiteiten bezit, zoals het verlichten van het metabool syndroom en leververvetting. Eerdere studies hebben ook aangetoond dat thee anti-obesitas effecten vertoonde.

Voor de studie onderzocht het onderzoeksteam of het extract van oolongthee en zijn metabolieten uit Andraca theae, een veel voorkomende thee-plaag, obesitas kon voorkomen bij ratten met een hoog vetdieet. Om dit te doen, behandelden ze de ratten één keer per dag gedurende zes weken met ofwel oolongthee-extract ofwel Andraca theae metabolieten.

Gebaseerd op de resultaten, verminderde de behandeling van oolongthee-extract dramatisch abdominaal vet. Bovendien ontdekte het onderzoeksteam dat het extract van oolongthee hogere concentraties EGCG en cafeïne bevatte dan dat van Andraca de metabolieten. Op basis van deze bevindingen concludeert het team dat oolongthee-extract kan helpen vetophopingen te voorkomen bij door vetrijke voeding geïnduceerde zwaarlijvige ratten vanwege het hoge gehalte aan ECGC en cafeïne.

Wat u moet weten over oolong thee

Net als groene thee en zwarte thee wordt oolongthee gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensisplant. Ze worden echter anders verwerkt. Oolong-thee wordt gefermenteerd en mag gedeeltelijk oxideren, terwijl groene thee dat niet is. Zwarte thee is volledig gefermenteerd en geoxideerd, waardoor het een zwarte kleur krijgt.

Oolongthee drinken biedt deze gezondheidsvoordelen:

Verhoogt de hersenfunctie: Recente beoordelingen hebben aangetoond dat thee de hersenfunctie kan helpen behouden en de ziekte van Alzheimer kan voorkomen. Thee bevat veel componenten die gunstig zijn voor de hersenen. Thee bevat bijvoorbeeld cafeïne, wat de stemming, aandacht en hersenfunctie kan helpen verbeteren. Cafeïne doet dit door het stimuleren van de afgifte van twee breinboodschappers genaamd norepinephrine en dopamine. Het theanine-gehalte van thee kan ook de aandacht vergroten en angst verlichten. De polyfenolen hebben ook een kalmerende werking.

Verbetert de gezondheid van het hart: de antioxidanten in oolong thee maken het een geweldig drankje om je hart gezond te houden. Antioxidanten bestrijden oxidatieve stress die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van hartproblemen. Studies hebben aangetoond dat het regelmatig drinken van oolongthee de bloeddruk en het cholesterolgehalte kan verlagen en het risico op hartaandoeningen kan verminderen.

Helpt diabetes te voorkomen: Oolong-thee is rijk aan antioxidanten waarvan wordt aangenomen dat ze de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels helpen verlagen, evenals de insulinegevoeligheid verhogen. Een review meldde dat het elke dag drinken van 24 oz (oz) of 720 milliliter (ml) oolongthee het risico op diabetes type 2 met 16 procent kan verminderen.

Versterkt tanden en botten: Oolong-thee kan ook tanden en botten versterken vanwege de antioxidanten. Het kan de botmineraaldichtheid versterken, wat breuken helpt voorkomen. Bovendien kan het drinken van oolongthee ook tandplak verminderen, en het tandglazuur helpen versterken.

Beschermt tegen kanker: onderzoekers zijn van mening dat de antioxidanten in thee, waaronder oolongthee, kanker kunnen helpen bestrijden door celmutaties te voorkomen die kanker tot gevolg kunnen hebben. Thee-polyfenolen kunnen ook de snelheid van de celdeling van kanker verlagen.

Verlicht eczeem: Oolong-thee heeft enkele voordelen op de huid, zoals het verlichten van eczeem. Consumptie van oolongthee kan de symptomen van deze huidaandoening helpen verminderen, en het effect ervan kan lang duren.
Eeuwenlang is oolong thee geconsumeerd en het drinken van maximaal 10 kopjes ervan wordt over het algemeen als veilig beschouwd.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close