*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Natuurlijke Vetverbranders – 5 Natuurlijke Supplementen Die Echt Werken!

0

Vetverbranders zijn enkele van de meest controversiële supplementen die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Ze worden beschreven als voedingssupplementen die je stofwisseling kunnen verhogen, de vetabsorptie kunnen verminderen of je lichaam meer vet voor brandstof laten verbranden (1).

Fabrikanten promoten ze vaak als een wondermiddel dat je gewichtsproblemen kan oplossen. Vetverbranders zijn echter vaak niet zo doeltreffend als ze lijken en kunnen zelfs schadelijk zijn (2).

Dat komt doordat ze door de voedselautoriteit niet gereguleerd worden (3).

Dat gezegd hebbende, zijn er wel verschillende natuurlijke supplementen waarvan bewezen is dat ze je kunnen helpen om meer vet te verbranden.

Dit artikel bevat een lijst van de vijf beste supplementen om vet te verbranden.

1. Cafeïne

Caffeïne is een stof die vaak voorkomt in koffie, groene thee en cacaobonen. Het is ook een populair bestanddeel in commerciële supplementen voor vetverbranding – en hier is ook een goede reden voor.

Caffeïne kan namelijk helpen om je metabolisme een boost te geven en kan je lichaam meer vet laten verbranden (456).

Onderzoek toont aan dat cafeïne tijdelijk (tot twee uur) je metabolisme met maximaal 16% kan verhogen (567).

Daarnaast hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat cafeïne kan helpen bij het verbranden van meer vet als brandstof. Dit effect lijkt echter sterker te zijn bij magere mensen dan mensen met overgewicht (8910).

Helaas kan het te vaak drinken van te veel cafeïne je lichaam toleranter maken tegen de effecten ervan (11).

Om van de voordelen van cafeïne te kunnen profiteren, hoef je geen supplement te gebruiken.

Probeer gewoon eens een paar kopjes sterke koffie te drinken, wat een uitstekende bron van cafeïne is en voordelen voor de gezondheid biedt.

Conclusie: caffeïne kan je door je stofwisseling te verhogen en je meer vet te laten verbranden als brandstof helpen om vet te verbranden. Je kunt cafeïne uit natuurlijke bronnen zoals koffie en groene thee halen.

2. Groene thee-extract

Groene thee-extract is simpelweg een geconcentreerde vorm van groene thee.

Het biedt alle voordelen van groene thee in een handige poeder- of capsulevorm.

Groene thee-extract is ook rijk aan cafeïne en de polyphenol epigallocatechin gallaat (EGCG), wat beide verbindingen zijn die je kunnen helpen om vet te verbranden (1213).

Bovendien complementeren deze twee verbindingen elkaar en kunnen je door een proces thermogenese genaamd helpen om vet te verbranden. In eenvoudige termen is thermogenese een proces waarbij je lichaam calorieën verbrandt om warmte te produceren (141516).

Uit een analyse van zes onderzoeken bleek dat het combineren van groene thee-extract en cafeïne mensen hielp om 16% meer vet verbranden dan bij het gebruik van een placebo (17).

In een ander onderzoek vergeleken wetenschappers de effecten van een placebo, cafeïne en een combinatie van groene thee-extract en cafeïne en hun effecten op het verbranden van vet.

Ze ontdekten dat de combinatie van groene thee en cafeïne ongeveer 65 calorieën per dag meer verbrandde dan alleen cafeïne en 80 calorieën meer dan de placebo (18).

Als je van de voordelen van groene thee-extract wilt genieten, moet je proberen om ongeveer 250-500mg per dag te consumeren. Dit geeft dezelfde voordelen als het drinken van 3-5 kopjes groene thee per dag.

Conclusie: groene thee-extract is eigenlijk gewoon geconcentreerde groene thee. Het bevat epigallocatechin gallaat (EGCG) en cafeïne wat je door thermogenese kan helpen om vet te verbranden.

3. Proteïnepoeder

Eiwitten zijn ongelooflijk belangrijk voor het verbranden van vet.

Een hoge proteïne-inname kan je, door je stofwisseling te verhogen en je eetlust te beperken, helpen om vet te verbranden. Het helpt je lichaam ook om zijn spiermassa te behouden (192021).

Uit een onderzoek met 60 deelneemers met overgewicht en obesitas bleek dat bij het verbranden van vet een eiwitrijk dieet bijna tweemaal zo effectief was als een dieet met minder eiwit (22).

Proteïne kan ook door de niveaus van volheidshormonen zoals GLP-1, CCK en PYY te verhogen je eetlust beperken, terwijl de niveaus van het hongerhormoon ghrelin juist worden verminderd (1923).

Terwijl je de proteïne die je nodig hebt binnen kunt krijgen via eiwitrijke voedingsmiddelen, worstelen veel mensen toch nog steeds om per dag voldoende proteïne binnen te krijgen.

Het gebruik van proteïnepoeder of supplementen met proteïne zijn een handige manier om je eiwitinname te verhogen.

Enkele opties omvatten wei, caseïne, soja, ei en hennep-proteïnepoeders. Het is echter wel belangrijk om een proteïne supplement te kiezen dat laag is in suiker en additieven, vooral als je graag gewicht wilt verliezen.

Houd er rekening mee dat het calorieën bevat. Proteïne supplementen moeten gewoon als snack worden gegeten of een deel van een maaltijd vervangen, in plaats van aan je dieet te worden toegevoegd.

Als je moeite hebt om genoeg eiwitten te eten, probeer dan eens om per dag één of twee volle lepels (25-50gr) eiwitpoeder te consumeren.

Conclusie: proteïne supplementen zijn een handige manier om je eiwitinname te verhogen. Een hoge eiwitinname kan je, door je stofwisseling te verhogen en je eetlust te beperken, helpen om vet te verbranden.

4. Oplosbare vezels

Er zijn twee verschillende soorten vezels – oplosbare vezels en onoplosbare vezels.

Oplosbare vezels mengen zich in je spijsverteringskanaal met vocht en vormen dan een viskeuze gelachtige stof (24).

Interessant genoeg hebben onderzoeken aangetoond dat oplosbare vezels door je eetlust te beperken kunnen helpen om vet te verbranden (252627).

Dat komt omdat oplosbare vezels het niveau van volheidshormonen zoals PYY en GLP-1 kunnen verhogen. Het kan ook bijdragen aan het verminderen van het niveau van het hongerhormoon ghrelinein je lichaam (252628).

Bovendien helpen oplosbare vezels de levering van voedingsstoffen naar de darm te vertragen. Wanneer dit gebeurt, heeft je lichaam meer tijd om de voedingsstoffen te verteren en te absorberen, waardoor jij langer een verzadigd gevoel hebt (27).

Bovendien kunnen oplosbare vezels je ook helpen om vet te verbranden door de hoeveelheid calorieën, die je uit je voedsel absorbeert, te verminderen.

Tijdens een onderzoek consumeerden 17 mensen een dieet met verschillende hoeveelheden vezels en vet. Het bleek dat de mensen die de meeste vezels hadden geabsorbeerd minder vet en minder calorieën uit hun dieet hadden opgenomen (29).

Terwijl je alle oplosbare vezels die je nodig hebt uit je voedsel kunt halen, kan het voor sommige mensen toch nog lastig zijn om voldoende vezels binnen te krijgen. Als dat bij jou ook het geval is, kun je een supplement met vezels zoals glucomannan of psyllium gebruiken.

Conclusie: supplementen met oplosbare vezels kunnen je, door je eetlust te beperken en de hoeveelheid calorieën die je absorbeert uit voedsel te verminderen, helpen om vet te verbranden. Sommige geweldige supplementen zijn glucomannan en psyllium.

5. Yohimbine

Yohimbine is een stof die wordt gevonden in de schors van de Pausinystalia yohimbe, een boom die vooral in Midden- en West-Afrika groeit.

Het wordt vaak gebruikt als afrodisiacum (een lustopwekkend middel) maar het heeft ook eigenschappen die je kunnen helpen om vet te verbranden.

Yohimbine werkt door de zogenaamde alpha-2 adrenerge receptoren te blokkeren.

Deze receptoren binden adrenaline om de effecten daarvan te onderdrukken waardoor het lichaam niet wordt gestimuleerd om vet te verbranden voor brandstof. Aangezien yohimbine deze receptoren blokkeert, kan het de effecten van adrenaline verlengen en de verbranding van vet voor brandstof juist bevorderen (30313233).

Een onderzoek onder 20 prof voetballers ontdekte dat de inname van tweemaal daags 10mg yohimbine de voetballers kon helpen om in slechts 3 weken gemiddeld 2,2% van hun lichaamsvet te verliezen

Houd er echter wel rekening mee dat deze atleten al redelijk slank waren en een vermindering van het lichaamsvet met 2,2% dus significant is (34).

Ook onderzoeken met dieren hebben aangetoond dat yohimbine de eetlust kan verminderen (35).

Niettemin is er nog meer onderzoek naar de werking van yohimbine nodig voordat het kan worden aanbevolen als een vetverbrandend supplement.

Bovendien kan het, omdat yohimbine ook je adrenaline niveaus verhoogt, bijwerkingen zoals misselijkheid, angst, paniekaanvallen en een hoge bloeddruk veroorzaken (36).

Het kan ook met medicijnen tegen een hoge bloeddruk en depressie interfereren. Als je medicijnen gebruikt voor deze aandoeningen of last hebt van angst, kun je yohimbine beter vermijden (37).

Conclusie: yohimbine kan je, door de adrenaline niveaus te verhogen en de receptoren die die normaal gesproken vetverbranding onderdrukken te blokkeren, helpen om vet te verbranden. Het kan echter bij sommige mensen wel onaangename bijwerkingen veroorzaken.

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close