*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Last van (stijve) schouderspieren? – 4 oefeningen die je helpen

0

Is op kantoor zitten achter een computerscherm een echte baan? Het antwoord op die vraag ligt compleet aan de persoon die je het vraagt. Als je het aan de bureauman zelf vraagt, zal die ongetwijfeld zeggen van wel. De stratenmaker die ondertussen bezig is aan de straat waar deze bureauman iedere dag overheen rijdt, zal daar wellicht wat anders over denken. Werken is iets waarbij je lichaam gebruikt en niet alleen je hoofd. Toch? Misschien een logische redenering van de stratenmaker, maar niet helemaal waar. Want ook op kantoor gebruik je jouw lichaam. En vaak niet op de beste manier.

Schouderklachten

Mocht je dit artikel lezen, terwijl je achter de computer zit, kijk dan eens naar de houding waarin je zit te lezen. Zit je rechtop? Met een rechte rug en schouders naar achter? Of zit je lekker in elkaar gezakt? Onderuit met een scheve rug en je schouders naar voren. Dikke kans dat het, het laatste is. Naast muisarmen zijn dus ook schouderklachten een veelgehoorde bureaukwaal en een goede bron van inkomsten voor de gemiddelde fysiotherapeut. Maar wat doe je er eigenlijk tegen?

Voorkomen is beter dan genezen

Om te beginnen is het aan te raden om een goede bureaustoel te kopen en als je `s morgens vroeg gaat zitten er op te letten dat je een goede houding inneemt. Als je eenmaal goed zit, blijf je ook beter zitten. Verder helpt het om niet te lang achter elkaar achter je bureau te blijven zitten. Zorg dat je regelmatig even opstaat om een stukje te lopen of zelfs alleen maar even je spieren te strekken. Door ze in beweging te houden, voorkom je blessures.

Oefeningen

Als je echter al last hebt van blessures dan zijn er gelukkig ook nog een aantal goede oefeningen om je schouders weer in een beetje fatsoenlijke conditie te krijgen. In een goede houding heb je namelijk rechte schouders en hangen ze niet naar voren. Als ze naar voren hangen zijn je schouderspieren veel te vaak in een gespannen positie en daar kun je last van krijgen.

Zittende oefening

kzoOm te beginnen helpt het om op een kruk te gaan zitten met je handen op je schouders. Draai nu met je ellebogen kleine cirkels voor- en achteruit. Maak deze cirkels nu steeds groter. Doe het vooral niet te snel.

 

Vooroverbuigen

vboBij de tweede oefening buig je voorover zodat je arm van je geblesseerde schouder recht naar beneden hangt. Steun met je andere arm op een tafel. Beweeg vanuit de geblesseerde schouder rustig en soepel naar voren en achteren tot maximaal horizontaal. Draai daarna cirkeltjes vanuit de gestrekte schouder. Zowel naar links als naar rechts.

Benen uit elkaar

bueDe derde oefening voor je schouder doe je door eerst je benen een beetje uit elkaar te zetten. Hang hierbij de armen langs je lichaam. Draai nu met allebei je schouders zo ver mogelijk naar achter en naar voren. Draai echter niet verder dan waar het pijn gaat doen.

 

Oefening met een bal

biaDe vierde en laatste oefening is met een bal. Ga rechtop staan en houd je armen in een ontspannen houding. Neem de bal in een arm en strek je arm omhoog. Geef je nu boven je hoofd de bal door andere hand en laat deze week naar beneden zakken. Geef je nu achter je rug de bal weer door naar de eerste arm. Herhaal deze oefening ongeveer tien keer.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close