*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


“Lage calorie” zoetstoffen beschadigen het darmmicrobioom en veroorzaken obesitas, zegt nieuw onderzoek

0

In het geval dat u op zoek was naar nog meer stimulans om uw zoetekauw in bedwang te houden, blijkt uit nieuw onderzoek dat kunstmatige zoetstoffen en de “lage calorie” zoetstof stevia in bepaalde voedingsmiddelen en dranken de darmgezondheid kunnen aantasten en het risico op gewichtstoename kunnen verhogen.

Ironisch, dat de ‘gezonde’ marketingclaims van de voedingsindustrie over ‘caloriearm’ voedsel waarschijnlijk een van de meest verraderlijke risicofactoren voor obesitas ter wereld zijn!

Waarschuwing voor consumenten: voedsel kiezen met een kunstmatige zoetstof VERGROOT het risico op obesitas en darmstoornissen

Een nieuwe studie gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Gut keek naar hoe lage doses moederlijke consumptie van stevia en aspartaam ​​(populaire calorie-vrije kunstmatige zoetstoffen) de gezondheid van moeder en baby beïnvloeden in diermodellen. De onderzoekers ontdekten dat de nakomelingen van knaagdiermoeders die deze zoetstoffen tijdens de zwangerschap consumeerden, een grotere hoeveelheid lichaamsvet, verminderde glucosecontrole en ongezonde veranderingen in darmbacteriën hadden, ondanks dat ze zelf nooit caloriearme zoetstoffen consumeerden.

Slechte darmgezondheid is gekoppeld aan het risico op obesitas, evenals andere belangrijke overwegingen, waaronder immuundisfunctie en een depressieve stemming.

Het is op zijn zachtst gezegd schokkend. Deze zoetstoffen zijn zogenaamd ‘veilig’ voor vrouwen om te consumeren tijdens de zwangerschap, maar we hebben steeds meer aanwijzingen dat deze stoffen – die wel 500 keer zoeter kunnen zijn dan echte suiker – het risico op gezondheidsproblemen bij niet alleen individuen kunnen vergroten die ze consumeren, maar mogelijk in hun nietsvermoedende kinderen!

Dit komt overeen met eerder onderzoek, waaronder een paper uit 2017 gepubliceerd in Current Gastroenterology Reports. De auteurs van deze studie concludeerden dat zoetstoffen die met een laag caloriegehalte “het microbioom van de gastheer veranderen, leiden tot een verminderde verzadiging en de glucosehomeostase veranderen, en worden geassocieerd met een verhoogde calorische consumptie en gewichtstoename.”

Gooi de verlangens naar suiker en kunstmatige zoetstoffen weg met deze 7 eenvoudige strategieën

Als mensen zijn we vastbesloten van zoete dingen te houden. En dankzij voedselproducenten die knutselen met kunstmatige zoetstofingrediënten, kan het weerstaan ​​van de superzoete smaak van verwerkt voedsel voor sommigen van ons bijna onmogelijk lijken.

Maar het breken van je verslaving aan suiker en suikerachtige stoffen kan wonderen doen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Klaar om je zoetekauw tegen de stoep te trappen?

Houd deze eenvoudige hacks bij de hand:

Voeg citroensap of appelazijn toe aan je water – en drink in het algemeen veel schoon water.
Vermijd of elimineer verwerkt voedsel – dit kan aanvankelijk wat wilskracht vergen, maar na verloop van tijd wordt het gemakkelijker naarmate je gehemelte (en hersenen) zich aanpast
Sla fruit in. Naarmate je lichaam gewend raakt aan het vrij zijn van superzoet Frankenfood, zullen dingen als bessen en citrusvruchten van nature zoeter en lekkerder gaan smaken! Bovendien bevat fruit, in tegenstelling tot de meeste kunstmatig gezoete dingen, vezels en vele andere voedingsstoffen die de darmgezondheid bevorderen en je helpen overtollige kilo’s te verliezen.
Eet een goede portie schone eiwitten en gezonde vetten om je verzadigd te houden.
Eet magnesiumrijk voedsel, waaronder bladgroenten en noten.
Blijf regelmatig eten en laat jezelf niet te hongerig worden, omdat dit je vermogen om weerstand te bieden aan de zoete dingen kan verzwakken.
Onthoud uw waarom: of u nu overgewicht wilt verliezen, uw huidgezondheid wilt verbeteren, chronische gewrichtspijn wilt verlichten of gewoon meer controle wilt hebben over uw voedselkeuzes, er zijn tal van prachtige redenen om te bezuinigen op de suiker, kunstmatig of anderszins. Noteer uw doelen en bekijk ze dagelijks om u te helpen geconcentreerd en op koers te blijven.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close