*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Krijg je krampen in je spieren? Dit is wat u moet weten

0

We hebben het allemaal weleens meegemaakt.

De ondraaglijke, stekende pijn van een beenkramp kan zo pijnlijk zijn dat het slopend is. Heb je je ooit afgevraagd wat dergelijke pijn veroorzaakt?

Volgens Mayo Clinic kunnen spierkrampen verschillende oorzaken hebben, de meest voorkomende zijn uitdroging, overmatig gebruik en spierpijn. Soms is de oorzaak echter veel ernstiger. Mogelijk ervaart u onvoldoende bloedtoevoer naar de benen, zenuwcompressie of te weinig mineralen.
Er zijn een paar belangrijke maatregelen die u kunt nemen om krampen te voorkomen en te behandelen. Blijf lezen om de beste huismiddeltjes voor krampen in de benen te leren.

1. Koud kompres. Masseer de verkrampte spier met een pak ijs om ontstekingen te verlichten. 1 miljoen gezondheidstips zegt dat dit een kramp in slechts enkele minuten kan verlichten. Om ervoor te zorgen dat de kramp geen heropleving heeft, laat u het ijs gedurende 10 minuten staan.

2. Heet kompres. Onze lichamen reageren allemaal verschillend. Sommige mensen reageren beter op warmte dan op koude, dus als een koud kompres niet werkt, probeer dan het tegenovergestelde.

3. Drink water. Als u lijdt aan chronische krampen in de benen, bent u waarschijnlijk uitgedroogd. Om het probleem op te lossen, beveelt 1 Million Health Tips aan om elke dag de helft van uw lichaamsgewicht in gram te drinken.

4. Rekken. Cleveland Health Clinic beveelt een basiskuitrek aan om de meest hardnekkige krampen te verlichten. Begin met voor een muur te staan. Stap achteruit met het aangedane been terwijl je naar voren leunt op het andere been. Duw tegen de muur om de kramp te strekken.

5. Appelazijn. Appelazijn bevat de mineralen calcium en kalium, waarvan tekortkomingen volgens Livestrong typische oorzaken zijn van krampen in de benen. Drink voor het beste resultaat twee eetlepels appelazijn twee keer per dag verdund in water.

6. Noten en zaden. Healthline legt uit dat noten en zaden uitstekende bronnen van magnesium zijn, een mineraal dat krampen in de benen kan helpen voorkomen.

7. Groenten in het zuursap. Atletische trainers adviseren vaak augurkensap om spierkrampen te behandelen, volgens Dr. David Williams. Eet temidden van een kramp een zure augurk. Drink 2 gram augurkensap om kramp te voorkomen.

Met deze huismiddeltjes heb je nooit meer last van kramp in de benen.

Bronnen:

1 Million Health TipsMayo ClinicCleveland Health ClinicLivestrongHealthline, en Dr. David Williams

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close