*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Joggen op de loopband, het is een kunst

0

Of je nu een beginnende loper bent, of een doorwinterde jogger die vlucht voor sneeuw en ijs: er komt een moment dat je voor het eerst op een loopband stapt. Verzwikte enkels zijn geen pretje, dus daar begin je best goed voorbereid aan.

1. Loop in het midden van de band
Het lijkt voor de hand liggend, maar veel sporters hebben de neiging om te ver vooraan te lopen. Als je bijna het bestuurbord raakt, ben je te dichtbij en beperk je je eigen bewegingsruimte. Netjes in het midden lopen is veel veiliger, zowel in de lengte als in de breedte.

2. Begin met wandelen
Dit geldt niet enkel voor beginners: begin elke sessie al wandelend, zodat je niet verrast wordt door de snelle band. Intussen warm je ook goed op en wordt de kans op blessures een stuk kleiner.

3. Loop niet te snel
Een loopband is niet de beste plek om aan sprinttraining te doen. Wil je zeer snelle intervallen lopen, dan zoek je best een vaste ondergrond uit. De kans dat je de controle verliest en je lelijk pijn doet, is immers reëel. Waag je toch de kans? Zorg dan dat je goed weet hoe je het apparaat moet stilleggen.

4. Dubbele knopen
Zorg dat de veters van je sportschoenen altijd een dubbele knoop hebben als je op een loopband stapt. Kies ook een schoen die perfect past en genoeg steun geeft. Je wil immers niet struikelen over een losse veter of uit je schoen schuiven terwijl je op een bewegende band staat.

5. Zoek een goede tracker
Een loopband houdt je uit de wind en regen, maar maakt tegelijk ook je gps-tracker nutteloos. Als je het belangrijk vindt om je vooruitgang te documenteren, moet je dus op zoek naar een alternatief. Apps als Runkeeper laten je ook toe om data van de loopband in te geven.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close