*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Hoe yoga je hersenen kan veranderen

0

Denkt u erover om de komende weken een nieuwe oefening aan uw routine toe te voegen? Misschien is het tijd om eindelijk een goede yogapraktijk te proberen (of vast te houden). Als je dat doet, verwacht dan dat meer dan alleen je lichaam wordt beloond voor je inspanningen.

Onderzoek toont aan dat yoga ook enkele specifieke en indrukwekkende voordelen voor de hersenen biedt!

Yoga kan op deze belangrijke manieren de gezondheid van je hersenen verbeteren, zegt onderzoek
Deze oude praktijk stond vroeger bekend als een praktijk die voorbehouden was aan vrijdenkers en traditionele oosterse beoefenaars. Maar in de afgelopen decennia is het enorm in populariteit gegroeid. Tegenwoordig is het moeilijk om geen yogastudio of twee te vinden in bijna elke grote stad in het land.

Maar deze vorm van lichaamsbeweging is niet alleen bedoeld om uw flexibiliteit en balans te vergroten – hoewel dit enkele goed gedocumenteerde gezondheidsvoordelen zijn! Onderzoekers weten nu dat yoga specifieke voordelen voor de hersenen biedt voor een betere cognitie en stemming, en zelfs de structuur en vorm van je hersenen zelf kan veranderen.

Hier zijn een paar recente onderzoeken die dit ongelooflijke hersenversterkende effect benadrukken:

Een recente systematische review gepubliceerd in een volume van Brain Plasticity uit 2019 toonde aan dat regelmatige yogapraktijken de veranderingen in verschillende delen van de hersenen, waaronder de hippocampus (betrokken bij het geheugen), amygdala (betrokken bij emoties) en prefrontale cortex, gunstig bevorderen. (betrokken bij persoonlijkheids- en uitvoerende functies zoals besluitvorming). Studies tonen ook aan dat yoga “leeftijdsgerelateerde en neurodegeneratieve achteruitgang kan verminderen”, omdat bekend is dat deze gebieden met de leeftijd atrofiëren (verzwakken en krimpen).

Een andere studie uit 2018, gepubliceerd in Frontiers in Integrative Neuroscience, toonde aan dat in vergelijking met 13 op leeftijd en geslacht afgestemde controles, 13 ervaren yogabeoefenaars “een differentiële structuur en functie hadden van specifieke hersenregio’s die betrokken zijn bij de uitvoerende functie, met name het werkgeheugen.” Imaging-onderzoeken vonden specifiek meer grijze stof (hersenweefsel) in delen van de ervaren hippocampus van yogi’s.

Aanvullend onderzoek gedeeld door Psychology Today suggereert dat yoga de afgifte bevordert van een chemische stof genaamd GABA in de thalamus, een chemische stof die angst en stress verlicht.

Beyond Brain Health: hier zijn 5 voordelen waarvan u snel kunt genieten

Yogavoordelen zijn goed gedocumenteerd in het onderzoek en over het algemeen is deze oude praktijk veilig voor mensen van bijna alle rangen en standen. Hier zijn vijf extra gezondheidsvoordelen van regelmatige yogapraktijken, zoals blijkt uit de literatuur:

Verhoogt flexibiliteit, balans en houdingsbewustzijn

Verlicht stress, angst, depressie en zelfs symptomen van bepaalde psychische aandoeningen zoals posttraumatische stressstoornis

Vermindert de hoeveelheid ontstekingen in het lichaam

Bevordert gezondere eetgewoonten

Verlicht chronische pijn door aandoeningen zoals fibromyalgie, artrose, lage rugpijn en migraine

Dus, hoe vaak moet je je mat eruit halen en je kleine hart naar beneden halen? Hoewel er geen vast ritme is, raden veel yoga-instructeurs aan om te streven naar ten minste twee sessies per week, hoewel is aangetoond dat een keer per week gedurende een uur angst en stress verminderen.

Het is een geweldige optie om de juiste instructies te krijgen van een gecertificeerde yoga-instructeur, omdat je realtime correcties kunt krijgen en inspiratie kunt opdoen door je flow met andere mensen te oefenen. Maar het goede nieuws is dat er tal van gratis yogasessies online te vinden zijn! Zorg ervoor dat u met uw arts praat voordat u aan een nieuwe oefening begint.

Ten slotte, raak niet overweldigd als je eenmaal beseft hoeveel soorten yoga er zijn. Van vinyasa tot hatha, er zijn genoeg stijlen om te proberen. De sleutel is om een ​​stijl te vinden die bij uw doelen past, uw stroom aan te passen om uw huidige fysieke vermogen te respecteren en consistent te zijn.

Onthoud dat slechts een sessie van 10 minuten die een paar keer per week wordt beoefend, geweldige resultaten kan opleveren voor de gezondheid van uw lichaam en hersenen.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close