*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Energietherapie: stress wegnemen met positieve trillingen

0

Energy Medicine, ook bekend als bioveldtherapie, is een holistische praktijk die de hoeveelheid en stroom van energie in het lichaam in evenwicht houdt. Energiegeneeskunde is gebaseerd op de theorie dat genezing gemakkelijker en sneller kan worden gemaakt, stress en angst kunnen worden verminderd, en iemands fysieke gezondheid en spirituele welzijn kunnen worden verbeterd door de energie in het lichaam te kanaliseren door middel van aanraak- en resonantiekracht.

De behandeling is als volgt: een energietherapeut of beoefenaar gebruikt hun handen om de 21 chakra’s (energiecentra) over het lichaam te behandelen, de kanalen opnieuw te kanaliseren en de stroom van bio-energie aan te passen.

Hoewel het merendeel van (conventioneel) wetenschappelijk onderzoek het erover eens is dat energietherapie niet alleen als hulpmiddel voor genezing mag worden gebruikt, suggereert een artikel uit 2015 in Global Advances in Health and Medicine dat het voor sommige mensen en sommige aandoeningen een extra genezingselement kan bieden.

Het komt erop neer: energieheling is een complementaire modaliteit, geen ‘alternatieve wellness-trend’.

De verrassende voordelen van op energie gebaseerde therapieën

Op energie gebaseerde helende therapieën omvatten Reiki, Qigong, Pranic, Therapeutic Touch, kleur en geluid, Quantum Touch en vele andere. Reiki is eind 1800 ontstaan ​​in Japan en is de meest gangbare bioveldtherapie. Meer dan 1,2 miljoen Amerikanen hebben Reiki geprobeerd en meer dan 60 Amerikaanse ziekenhuizen hebben deze vorm van energietherapie overgenomen als onderdeel van uitgebreide patiëntenzorg.

Net als bij acupunctuur of acupressuur, werkt energiegeneeskunde om de energiestroom door het lichaam te verbeteren. Door zich op de energievelden van het lichaam te richten, verwijdert energieheling energieblokkades, herkanaliseert de energiestroom en verandert de trillingsfrequentie van het lichaam om pijn, pijnen, stress, trauma en andere opgekropte emoties te verlichten.

Door energie om te leiden en de trillingsfrequentie van het lichaam te veranderen, kan energietherapie de manier veranderen waarop cellen groeien en het sensorische systeem verwerkt. Met andere woorden, de door energietherapie gecreëerde ontspanningsreactie heeft effecten op cellulair niveau.

Actiestap: focus op het creëren van positieve trillingen

Het hele universum is samengesteld uit vibrerende deeltjes en energie. Sommige mensen noemen het “kwantumfysica 101”.

Energietherapie helpt iemand hun trillingen te verhogen door de energiesystemen van het lichaam in evenwicht te brengen. Simpel gezegd, het loont om positief te zijn!

De oosterse filosofie achter energietherapie houdt vol dat de fysieke expressie van een ziekte, of het nu gaat om stress, vermoeidheid of een andere medische aandoening of trauma, het resultaat is van een grillige energiestroom. Aan de andere kant wordt het natuurlijke helende vermogen van het lichaam verhoogd door positieve trillingen en een goede energiestroom.

Het is moeilijk voor wetenschappers en onderzoekers om empirische metingen te doen van de fysieke of mentale voordelen van energietherapie. Als iemand deelneemt aan energietherapie, is de kans groot dat hij daarvoor heeft gekozen, wat hem ertoe aanzet te denken dat het een positieve en nuttige praktijk is.

Een verslag van het ervaren van een Reiki- of Qigong-sessie kan er anders uitzien dan een minder overtuigd informantengroep. Totdat moderne onderzoeksmethoden verdere vooruitgang in het begrip van het veld creëren, blijven er veel vragen over de wetenschappelijke effecten van energetische geneeskunde. Maar zijn praktische, praktische tools om stress, pijn, angst en vermoeidheid te overwinnen niet de moeite waard om te onderzoeken?

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close