*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Eerder onenightstand voor man die rookt en drinkt

0

Hoe ongezond het ook voor je is, mannen die roken en drinken maken meer kans op het hebben van een onenightstand dan mannen die dat niet doen. Dat zegt onderzoekster Eveline Vincke van de Universiteit van Gent.

Tijdens eerdere onderzoeken was al gebleken dat vrijwel alle jongeren inmiddels prima op de hoogte zijn van de gevaren van roken en drinken. Dat zorgt echter niet voor een significante afname van het aantal jongeren wat rookt en/of drinkt.

Vincke wilde graag weten wat de motivatie is voor die jongeren om ondanks alle waarschuwingen de alcohol en sigaretten niet te laten staan. Ze vermoedde een verband tussen risicovol gedrag en de aantrekkingskracht daarvan op anderen. De resultaten van het onderzoek lijken haar daarin gelijk te geven.

Het onderzoek bestond uit twee verschillende delen. Tijdens het eerste deel kregen jonge vrouwen van 18 tot 30 jaar een aantal profielen van mannen voorgeschoteld. Ze moesten eerst beoordelen of de mannen zelf in zouden zijn voor een casual seksueel avontuurtje. Daarna werd de meiden gevraagd of ze daar zelf voor in zouden zijn met de man in kwestie.

Wat bleek, mannen die in hun profiel zeiden te roken en/of alcohol te drinken bleken bij de vrouwen het best in de markt te liggen voor een onenightstand. Mannen die niet rookten en dronken zouden volgens de vrouwen beter geschikt voor een serieuze relatie.

Vooral alcohol bleek een belangrijke factor te zijn tijdens het onderzoek. Volgens onderzoekster Vincke komt dat waarschijnlijk doordat mannen die drinken door vrouwen eerder als vrij en ruimdenkend worden gezien.

In het tweede deel van het onderzoek was het de beurt aan de mannen. Die kregen als eerste de vraag hoeveel sigaretten ze rookten en hoe veel alcohol ze dronken. Vervolgens moesten ze ook vragen beantwoorden over hun seksleven. Daarbij bleken mannen die veel rookten en dronken ook meer interesse te hebben in korte relaties of een onenightstand.

De uitkomst van het onderzoek zou volgens Vincke kunnen betekenen dat campagnes tegen alcohol en roken het omgekeerde effect zouden kunnen hebben. Hoe risicovoller roken en drinken in die campagnes worden neergezet, hoe groter de kans dat jonge vrouwen dat gedrag bij mannen spannender en aantrekkelijker gaan vinden. Weliswaar niet voor een relatie, maar wel voor een onenightstand.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close