Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Als je op deze manier rijst kookt, zitten er veel minder calorieën in!

0

In Nederland eten we veel rijst omdat het makkelijk met veel gerechten te combineren is. Een nadeel van rijst is dat er nog best veel calorieën in zitten en teveel rijst niet heel gezond voor je is. Het bevat best veel koolhydraten en calorieën. Wel ligt het er natuurlijk ook aan of je basmati rijst neemt of zilvervlies. In ieder geval is het fijn als er een manier is waarop je de rijst een beetje gezonder kan maken en die hebben wij voor jou!

Het schijnt zo te zijn dat je het aantal calorieën in rijst met 50% te vermindert door kokosolie (ongeveer 3 procent van het gewicht van de rijst die je kookt) toe te voegen aan het kookwater voordat het kookt. Daarna moet je de rijst voor 12 uur in de koelkast laten staan. Dit geweldige trucje hebben studenten van een Universiteit in Sri Lanka ontdekt en wij zijn daar best blij mee.

Nu vraag je, je vast af hoe dit dan kan? Dit heeft te maken met verschillende soorten zetmeel. Rijst bevat namelijk verteerbaar en resistent zetmeel. Het verteerbare zetmeel wordt snel omgezet in suiker (en lichaamsvet), maar daarentegen is het resistent zetmeel moeilijker te verteren, waardoor het niet omgezet wordt in suiker en vet. Door koeling kan verteerbaar zetmeel omgezet worden in resistent zetmeel, waardoor het aantal calorieën dus wordt vermindert.

Vind je het allemaal nog steeds een beetje onwerkelijk klinken? Probeer het zelfs eens thuis en kijk of het werkt!

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close