*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Natuurlijf Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/natuurlijf
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


5 redenen om net wel in de regen te gaan joggen

0

“Joggen in de regen is net goed voor je, want dan zit er meer zuurstof in de lucht”, zo probeerde mijn leerkracht Lichamelijke Opvoeding mij aan het sporten te krijgen wanneer ik klaagde dat het water met bakken uit de lucht viel. Zijn uitspraak blijkt niet helemaal te kloppen, maar er zijn wel voldoende redenen om je loopschoenen aan te trekken in dit vreselijke weer.

Voor de rest van de week voorspelt Frank Deboosere nog meer regenen de zomer belooft volgens experts ook nat te worden. Nieuws dat menig loper kan ontmoedigen, maar wij geven je tal van redenen waarom je nu net wel moet blijven joggen. Je verbrandt namelijk meer calorieën en de luchtkwaliteit is beter bij nat weer.

1. De regen verwijdert onzuiverheden en vervuilende stoffen als kooldioxide uit de lucht. Deze stoffen lossen namelijk beter in water dan zuurstof op. De zuurstofmoleculen blijven dus in de lucht, die van vervuilende stoffen niet. De concentratie van zuurstof in de lucht neemt dus wel toe als het regent. Het belangrijkste voordeel van regen is dat het je spieren helpt koel te houden, waardoor je sneller en makkelijker kan lopen. Dit betekent dat je je lichaam iets verder kan drijven dan wanneer de zon de aarde opwarmt.

2. Je verbrandt meer calorieën als het regent, dat hebben verschillende studies aan het licht gebracht. Als de temperatuur daalt, verbrand je dus meer energie.

3. Door de regen is het oppervlak waar je op loopt gladder. Dit maakt het moeilijker om overeind te blijven. Je spieren werken harder omdat het een tikje moeilijker is om je evewicht te bewaren als je in de regen loopt.

4. In de regen train je je lichaam om te lopen in lichamelijk en mentaal moeilijke omstandigheden. Je wordt dus mentaal sterker van een workout in de regen.

5. Op een regendag heb je het parcours bijna helemaal voor jezelf. Ideaal dus voor een rustige loopsessie.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze

Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

Share.

About Author

Comments are closed.

Close